HOGY VAN?

Stopira és Simon sem játszhat a Ferencváros elleni derbin

Horváth Ferenc vezetőedző helyzetét tovább nehezíti, hogy rajtuk kívül is lehetnek még hiányzók a szerdai Magyar Kupa mérkőzésen.

Simon Ádám és Stopira tréning közben sérültek meg, előbbinek szalag, utóbbinak izom problémája van, jelenleg sajnos nincsenek bevethető állapotban, helyzetükről dr. Kovács Tibor nyilatkozott: "Simon Ádám sajnálatosan edzés közben sérült meg, egy rossz mozdulatnál aláfordult a bokája és külső szalagszakadást szenvedett. Egyelőre pihen és kezeléseket kap, több hét kihagyás vár rá. Stopira szintén egy edzésen szenvedett sérülést, ő egy hajlítóizmában. A klinikai állapota nagyon gyorsan javul, de egyelőre még csak benti, konditermi munkát végez, a jövő heti kontroll után döntünk arról, hogy mikor kezdheti a rehabilitációt" - mondta a Vidi csapatorvosa.

Dinko Trebotic és Filipe Oliveira még januárban estek át egy invazív beavatkozáson, azóta már a csapattal készülnek, de a több hetes kihagyás miatt csak az utolsó pillanatban derül majd ki, mennyi esély van arra, hogy részt vegyenek a tavasz első meccsén. Asmir Suljic és Pátkai Máté a Maribor elleni felkészülési mérkőzésen sérültek meg, helyzetük hasonló abból a szempontból, hogy bár folyamatosan edzenek, csak a meccs előtt dönt arról a szakmai stáb, hogy ott lesznek-e a Fradi elleni keretben. Pölöskei Zsolt egy decemberi műtétet követően januárban még rehabilitált, azóta azonban több edzőmeccsen is játszott, az ő helyzete biztató. A korábban húzódással bajlódó Rudolf Gergely és Géresi Krisztián részt vettek a kedd esti edzésen is, ám játékuk kérdéses.

"A két sérült játékoson, Stopirán és Simon Ádámon kívül együtt készül a keret, a játékosok edzettsége szintje azonban még nem azonos. Voltak, akik kisebb beavatkozáson estek át a felkészülés elején, voltak, akik például rúgás, vagy ütközésből fakadó sérülés miatt hagytak ki edzéseket, ezt is figyelembe kell venni a Ferencváros elleni keret kialakításakor" - nyilatkozta a kialakult helyzet kapcsán Horváth Ferenc vezetőedző.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek