Sóstón a 43. Vidi - Honvéd bajnoki következik

Az őszi menetelés után kicsit visszavett a Honvéd, de a tabellán elfoglalt 4. helyezése is mutatja: Supka Attila csapata az élmezőnyben akar végezni.

A téli szünetben papíron kicsit gyengültek a piros-feketék, hiszen a góllövőlistát 14 góllal még most is vezető Danilo Svájcba, a Sionhoz igazolt, míg az ősz második felében a Honvédot erősítő, 42-szeres válogatott Torghelle éppen hozzánk csatlakozott. A helyükre igazolt Hadzic, vagy Ceolin egyelőre nem tudták őket helyettesíteni, a még nyáron Siófokról érkezett, fiatal Délczeg Gergely pedig továbbra is adós a gólokkal, mindössze egyet szerzett ebben a bajnokságban. Tavasszal csak Ivancsics Gellért és Faggyas Milán talált be a Kispestiektől bajnokin. Érdekesség, hogy az ősszel remekül védő Kemenes Szabolcs helyett, az elmúlt 4 bajnoki mérkőzésen Sánta András őrizte a Honvéd kapuját.

A Magyar Kupa sorozatától már a 3. fordulóban búcsúzott a Honvéd, a Szigetszentmiklós ejtette ki őket, hosszabbítás után 2-1-gyel. A Ligakupa küzdelmeit is viszonylag korán feladták, hiszen a csoportból sem jutottak tovább, sőt utolsó helyen zártak. A Gyirmót és az MTK mellett mi is ebben a kvartettben vágtunk neki a sorozatnak, Székesfehérváron 2-1-re nyertünk ellenük, Kispesten 1-1 lett a végeredmény. A 2011-2012-es szezon 7. fordulójában, augusztus végén 1-0-ás vereséget szenvedtünk a Bozsik Stadionban. A mérkőzésen hiába domináltunk, Danilo 11-ese a Honvéd javára döntött. 

A két csapat a 85. mérkőzésére készül egymás ellen, az eddigieken 41 kispesti és 27 fehérvári siker mellett, 16 alkalommal döntetlen lett az eredmény. A Sóstói Stadionban eddig lejátszott 42 találkozóból 20-at nyertünk, a vendégek 14-szer örülhettek. Legeredményesebb gólszerzőnk Novath György, aki 1978 és 1986 között 5-ször volt eredményes a Honvéd ellen, és ezeket a meccseket kivétel nélkül meg is nyertük. Emlékezetes mérkőzés lehet szurkolóinknak az 1988-1989-es bajnokságban lejátszott Videoton SC - Honvéd, amikor Csucsánszky Zoltán mesterhármasával 3-1 arányban diadalmaskodtunk.  

Szerző: Acsai N. Ferenc

További hírek