Segítsd te is Réti Patrik gyógyulását!

Ritka betegség törte ketté a Vidi-nevelésű futballista karrierjét.

Réti Patrik 1998-ban született és gyerekkora óta csapatunkban nevelkedett. Végigjárta a Vidi utánpótlás-korosztályait, 2017-ben pedig egy DAC elleni edzőmeccsen bemutatkozott a felnőtt csapatban is, öt hónappal később pedig az NB I-ben is debütált - ugyancsak a Vidi játékosaként.

Az elmúlt két évben az NB II-es Siófok csapatának volt az alapembere, a nyári átigazolási időszakban pedig a szintén NB II-es Gyirmót együttesébe igazolt, ott azonban már nem léphetett pályára tétmérkőzésen, egy nagyon ritka betegség miatt abba kellett hagynia a pályafutását. 

Nagyon ritka és súlyos, ma még gyógyíthatatlan csontvelőbetegséget állapítottak meg nálam az orvosok. Ennek a betegségnek a hatása, hogy nem marad elég vörös vértest a szervezetemben, vagyis vérszegény leszek, ami gyors kimerültséggel, fáradtsággal jár. Úgy tudom, heten-nyolcan szenvednek hasonló betegségtől az országban. Emiatt sajnos nem is futballozhatok, ami viszont jó hír, hogy megfelelő kezeléssel ezzel együtt lehet élni. A súlyosabb esetekben ez a betegség leukémiával is végződhet. Az orvosok szerint nálam szerencsére ez a veszély nem áll fenn. Nagyon hálás vagyok, hogy most sokan érdeklődnek irántam. Ilyenkor fogja fel csak igazán az ember, hogy milyen fontos az egészség és a család” – árulta el érdeklődésünkre Réti Patrik, aki gyerekkora óta futballozik, így most hatalmas csalódás, hogy abba kell hagynia a játékot." - árulta el Réti Patrik a Kisalföldnek

Réti Patrik élete volt a futball, egészen kis kora óta arra készült, hogy profi labdarúgó legyen. Ennek érdekében sok mindent feláldozott, és úgy tűnt, beteljesül az álma.

22 évesen azonban ez az álom egyik percről a másikra véget ért és most egy teljesen új fejezet kezdődik "Patyó" életében. Küzdelem egy ritka betegség ellen.

Ebben a küzdelemben Te is segítheted Patrikot! Amennyiben lehetőséged van arra, hogy támogasd a gyógykezelését, akkor az erre a célra létrehozott számlaszámra utalhatod el felajánlásodat. (számlaszám: 11773360-02246899 Réti Patrik).

Természetesen klubunk is támogatja Patrik gyógyulását. Az NB I-es csapat játékosai és a szakmai stáb tagjai is pénzt gyűjtenek a gyógykezelésre, emellett jövő héttől a Vidi munkát is biztosít Patrik számára, videóelemzőként fog dolgozni az utánpótlásban.

Patyó 2012-ben, 14 évesen adta élete első videós interjúját az egyik Vidi-edzést követően.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek