VÁLOGATOTT

Remek győzelemmel kezdte az Eb-t Magyarország

Csapatunk védője, Lang Ádám végig a pályán volt az Ausztria ellen 2-0-ra megnyert találkozón.

Kedden 18 órakor Bordeauxban léptünk pályára Ausztria legjobbjai ellen.

Az első percben David Alaba lőtt 25 méterről, Király Gábort - minden idők legidősebb Eb-játékosát - azonban kisegítette a kapufa. A folytatásban sikerült rendeznünk sorainkat, többet birtokoltuk a labdát (55:45 százalék), emellett pedig többet és pontosabban is passzoltunk. Az első félidő hajrájában Zlatko Junuzovic távoli lövésénél Király Gábor óriásit védett, majd néhány perccel később Kleinheisler László hozta játékba Dzsudzsák Balázst, aki jobbal, nagy helyzetben, kapu mellé lőtt.

A második félidő első nagy helyzete ismét Dzsudzsák nevéhez fűződött, távoli bombáját azonban nagy bravúrral védeni tudta az osztrákok kapusa. A második félidő közepén ellenfelünk egyik legjobb játékosa, Junuzovic megsérült, le is kellett cserélni. Pár pillanattal később Kleinheisler és Szalai gyönyörű összjátékát követően utóbbi szerezte meg a magyarok vezető gólját. A 67. percben emberelőnybe kerültünk, miután Dragovicot második sárgával kiállította a bíró.

A 88. percben aztán minden eldőlt: a csereként beállt Stieber Zoltán lépett ki és 14 méterről a kapus felett a hálóba helyezett.

Nagyszerű győzelemmel kezdtük a 2016-os franciaországi Eb-t. Magyarország legközelebb szombaton 18.00-kor Izland ellen lép pályára.


 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu / Réti Zsolt

További hírek