Rangos nemzetközi tornát nyert meg a Vidi U11-es csapata

A háromnapos tornán többek közt az AC Milan és a West Ham United csapatát is legyőzték a fehérvári fiatalok. 

November 29-e és december 1-je között került megrendezésre Csehországban, Ostravában az Evžena Hadamczika nemzetközi emléktorna 14 csapat részvételével. Két, hétfős csoportban kezdődtek meg a küzdelmek, a MOL Fehérvár FC a házigazda Banik Ostrava mellett az MFK Karviná, az MŠK Žilina, a GKS Katowice, a Slavia Praha, és az AC Milan csapataival mérkőzött meg. A mieink csupán a házigazdáktól kaptak ki, a többi csoportmeccsüket megnyerték, így 15 ponttal az első helyen végzett a Gelencsér Tibor és Palánki Csaba által irányított MOL Fehérvár FC U11. 

Az egyenes kieséses szakaszban előbb a West Ham Unitedet búcsúztattuk 2-1-gyel, majd az elődöntőben az AC Milant győztük le büntetőpárbajt követően 3-2-re, a döntőben pedig a Slavia Praha ellen diadalmaskodtunk 2-1-re.

"1978 óta rendezik meg ezt a rangos nemzetközi U11-es emléktornát, melyet magyar csapat korábban még sosem nyert meg. A csoportunkat egy vereséggel és öt győzelemmel megnyertük, így az egyenes kieséses szakaszban az első meccsünket a másik csoport negyedik helyezettjével, a West Ham Uniteddel játszottuk, akiket 2-1-re legyőztünk. Az elődöntőben az AC Milant is legyőztük, igaz a rendes játékidőben döntetlen született, de a büntetőpárbajban mi bizonyultunk jobbnak, végül a Slavia Praha elleni döntőt is sikerült megnyernünk roppant izgalmas körülmények között, hiszen a győztes gólunkat fél perccel a vége előtt szereztük. A torna gólkirályát is mi adtuk, Somogyi Tamás 16 gólt szerzett a tornán" - nyilatkozta honlapunknak a csapat edzője, Gelencsér Tibor.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek