Rangadót nyert a Chelsea a hétvégén

Csütörtöki ellenfelünk hazai pályán 2-0-ra győzte le az angol élvonalban eddig veretlen Manchester Cityt.

Szombat este a Vidi csütörtöki EL-ellenfele, a Chelsea hazai pályán a bajnokságban még veretlen Manchester City gárdáját látta vendégül Londonban. Az első játékrészben 44 percen keresztül az történt a pályán, amit a vendégek vezetőedzője, Pep Guardiola eltervezett, a Chelsea játékosai nem sok időt töltöttek a City térfelén. A 44. percben aztán egy gyors kontra végén Kante bombázott védhetetlenül Ederson kapujába.

Maurizio Sarri alakulata a vezetés birtokában sokkal higgadtabban futballozott, sőt a második félidő elején akár újabb gólokat szerezhetett volna a Chelsea, ám Pedro, majd Willian próbálkozását is bravúrral hárította a manchesteriek brazil kapusa. A folytatásban a hazaiak magabiztosan őrizték előnyüket, sőt a 78. percben egy szöglet után az előnyüket is megduplázták: Hazard beívelését David Luiz csúsztatta meg, amely a hosszú sarokban kötött ki.

A Manchester City nemcsak veretlenségét veszítette el szombat este Londonban, de mivel a Liverpool győzni tudott, így a tabella éléről a második helyre csúsztak vissza, míg a Chelsea 34 ponttal a negyedik helyen áll a Liverpool, a Man. City és a Tottenham mögött.

A Chelsea egyébként a csütörtöki EL-meccset követően vasárnap a Brighton otthonában lép majd pályára a Premier League 17. fordulójában.

A mértékadó skysports.com az alábbi osztályzatokkal értékelte a Chelsea futballistáinak szombat esti teljesítményét

Chelsea: Arrizabalaga (7), Azpilicueta (8), Rudiger (8), Luiz (8), Alonso (7), Jorginho (6), Kante (7), Kovacic (6), Pedro (6), Hazard (7), Willian (6).
Cserék: Barkley (7), Giroud (6)
A mérkőzés embere: Cesar Azpilicueta

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: Chelsea FC

További hírek