Pontszerzés Felcsúton

Zahedi találatával a PAFC szerzett vezetést, a hajrában Kodro egyenlített.

Vasárnap este csapatunk Felcsútra látogatott, a Puskás Akadémia FC vendégei voltunk az OTP Bank Liga 9. fordulójában. Michael Boris vezetőedző ezúttal az alábbi tizenegy játékosnak szavazott bizalmat a kezdőben: Kovács - Serafimov, Larsen, Stopira - Bese, Fiola, Pinto, Hangya - Kastrati, Dárdai - Kodro. A kezdés előtt a csapatok rózsaszín pólóban vonultak ki a pályára a mellrák elleni küzdelem jegyében.

A hazai együttes kezdte jobban a találkozót, a 4. percben egy szabadrúgást követően a lecsorgó labdát Corbu lőtte közelről a felső lécre, a kipattanót Stronati közelről a kapunkba vágta. A gólt hosszasan vizsgálta a VAR, végül les miatt nem adták meg a találatot. A 19. percben Brandon beadását Kiss külsővel kapura pörgette, a labda a jobb kapufáról pattant az alapvonal mögé. A 37. minutumban Dárdai szabadrúgását védte Tóth, majd nem sokkal a szünet előtt Mezgrani kiütötte Hangya fogát, aki nem is tudta folytatni a játékot, a hazaiak játékosa pedig megúszta sárgával.

A második játékrész elején ismét a kapufán csattant a labda, ezúttal is Brandon adott középre és újra Kiss érkezett jó ütemben, a hazaiak játékosának fejese a jobb kapufáról vágódott kapu mögé. Az 53. percben Dárdai 23 méteres lövése kerülte el a felcsúti kaput. Három perccel később Baluta szögletét Batik fejelte kapu fölé, majd nem sokkal később megszerezte a vezetést a PAFC: Kiss beadását a középen üresen érkező Zahedi nagy erővel, 11 méterről kapásból a kapuba vágta (1-0). 

A 63. percben Zahedi egy szép csel után lőtt 15 méterről kapura, Kovács védett, majd nyolc perccel később ismét Zahedi tesztelte kapusunkat, de Kovács ezúttal is védeni tudott. A 77. minutumban a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Gruber sarkazhatott volna közelről a kapunkba, de a hazaiak fiatal játékosa elvétette a labdát. 

A 78. percben egy szöglet után sikerült egyenlítenünk, Dárdai tekerte kapu elé a labdát, amit az ötös sarkáról Pinto csúsztatott meg fejjel, a hosszún üresen érkező Kodro pedig közelről nem hibázott (1-1). A hosszabbításban még Stronati próbálkozott közelről, de Kovács lábbal védett.

Csapatunk egy pontot szerzett a Pancho Arénában, legközelebb pedig jövő héten péntek este a ZTE FC-t látjuk vendégül. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek