Pont nélkül távoztunk Zalaegerszegről

Katona Mátyás góljával vezettünk, de fordítani tudott a ZTE.

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában szombat délután Zalaegerszegen léptünk pályára. Huszti Szabolcs ezúttal a Kovács D. - Nego, Csongvai, Larsen, Heister - Pető, Flores, Houri - Katona, Kodro, Schön tizenegynek szavazott kezdőként bizalmat - a szakmai stáb kisebb izomsérülés miatt Besére, Serafimovra, Fiolára és Dárdaira sem számíthatott, Kastrati pedig eltiltás miatt hiányzott. A 2005-ös születésű, 18 esztendős Pető Milánnak ez volt az első NB I-es mérkőzése pályafutása során. A mérkőzés a zalaegerszegi klubikon, Lendvai Miklós halála miatt gyászszünettel kezdődött.

Remekül kezdődött számunkra az összecsapás, már az 5. percben nálunk volt az előny! Schön szépen ment el a baloldalon, beadására középen Katona érkezett, aki védőit lerázva visszafejelte Demjén helyére a labdát, amely a kapufáról pattant a vonal mögé (0-1)! Majdnem negyedóra telt el a gól után, amikor, Szalay lövését védte magabiztosan Kovács, majd három perccel később Sankovic indításával Németh lépett meg, éles szögből lőtt, de kapusunk lábbal nagyot védett.

Közel harminc perce tartott a mérkőzés, amikor egy szép csel után Tajti vállalkozott lövésre mintegy 22 méterről, Kovács szép repüléssel ütötte szögletre a labdát. A 32. percben viszont kapusunk tehetetlen volt, miután Szalay beadása teljesen üresen találta meg Csókát, aki 10 méterről szép gólt fejelt (1-1). A félidő vége előtt az egyik hazai szöglet után Kodro fejéről került az alapvonal mögé a labda, de az ezt követő sarokrúgás után már nem alakítottak ki veszélyt a hazaiak, majd egy nyolcméteres Németh fejes zárta le a játékrészt.

A ZTE kezdte jobban a második félidőt is, Németh és Huszti próbálkozását Larsen blokkolta, majd Tajti távoli kísérlete suhant el baloldali kapufa mellett. 52 perce tartott a mérkőzés, amikor Szalay 28 méteres szabadrúgását védte magabiztosan Kovács. Az 55. percben megszerezte a vezetést a ZTE: Szalay ezúttal jobban találta el a labdát, mint korábban és óriási gólt ragasztott egy 18 méteres szabadrúgás után a bal felső sarokba (2-1). A gól után Pető Milánt Szabó Levente váltotta, majd Katona került helyzetbe, de Demjén védett. Két perccel később Németh ziccere zúgott el a kapunk előtt.

A 62. percben Christensen váltotta Hourit, hét perccel később pedig Schön ígéretes helyzetben átemelte ugyan a kapujából kirontó Demjént, de sajnos elpattogott a kapufa mellett a labda. Egy perccel később Tajti bombázott kapu fölé. Az utolsó 20 perc inkább a sárga lapokról, mint a helyzetekről szólt - Ikoba, Schön és Flores is “besárgult”, lövéssel csak Nego próbálkozott. A négyperces hosszabbítás elején Heister lőtt kapura egy szögletet, Demjén viszont résen volt, majd a jelzett négy perc végén Farkas Ádám lefújta a találkozót. A mérkőzés után a szakmai stáb gyertyagyújtással emlékezett Lendvai Miklósra, a ZTE Arénánál felállított emlékhelynél.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek