Pályán kívül: Kenan Kodro

Új rovatunkban játékosainkkal sok téma felmerül majd, de egy biztos: nem a labdarúgás lesz a középpontban. Ezúttal bosnyák válogatott támadónkkal beszélgettünk kötetlenül.

Csevap, vagy chorizo?
Csevap! Egyértelmű.

Tehát jobban szereted a bosnyák ételeket, mint a spanyol, vagy baszk különlegességeket?
Sokkal jobban. Ne érts félre, a spanyol ételek is kiválóak, de jobban kedvelem a bosnyák ízeket.

El is tudod készíteni?
Sajnos ezt nem, de egyébként azért feltalálom magam a konyhában. Alapvetően ritkán eszem húst, így az ilyen típusú ételeket nem tudom jóizűre megcsinálni, de nem halok éhen, ha egyedül vagyok otthon.

Akkor tehát a konyhából nem kell kikergetnie senkinek. De a bikák elől futottál-e Pamplonában, amikor az Osasuna játékosa voltál?
Nem. Soha! Nem is fogok (nevet)! De kint voltam az eseményen személyesen, ez a helyieknek egy elképesztően fontos hagyomány, nagyon átélik az egészet, különleges hangulata van a futásnak. Kis túlzással egész évben várják a júliust emiatt.

Amikor ideigazoltál, már beszélgettünk arról, hogy édesapád, Meho Kodro ismert labdarúgó volt, aki a Barcelonában is játszott. Volt egyáltalán esélyed arra, hogy más sportágat kipróbálj?
Persze, golfoztam. Illetve golfozom a mai napig is, amikor van rá lehetőségem. Kikapcsolja az elmémet, nagyon pihentet a játék és az azt körülvevő környezet. Néha nem árt kiszakadni a mindennapokból, ha úgy érzem, hogy erre van szükségem, akkor igyekszem elmenni golfozni egyet.

Egyszer golfoztam eddig életemben, meglepően nehéz volt.
Igen, nagyon sok dologra kell koncentrálni egyszerre. Jó erőben kell lenni hozzá, illetve a megfelelő technikai tudás is elengedhetetlen ahhoz, hogy összejöjjenek a jó ütések. Gyerekkoromban az iskolában egyébként kosaraztunk is sokat.

Ha a center pozícióhoz nem is, egyes-kettes posztokra meglenne a magasságod is. Jól ment?
Nem engem választottak utoljára (mosolyog). Alapvetően ha valamilyen sportot kipróbáltam, az nem ment rosszul, de azért maradtam a focinál.

Tényleg minden jól ment? Akár a téli sportok is?
Jogos. Snowboardozni próbáltam párszor, de az nem ment annyira. Bár az első pár alkalommal talán mindenki ügyetlen egy kicsit.

Van bámilyen eltitkolt tehetséged? Pályafutásod után kijön-e esetleg egy Kenan Kodro szólólemez…?
Na az nem hiányozna senkinek! Nincsenek sajnos ilyen rejtett képességeim, nem fogtok énekelni, vagy táncolni látni.

Pedig az öltözőben néha vannak egészen meredek táncmozdulatok egy-egy győzelem után.
Funsho jól táncol! Neki lehetne ebben jövője (nevet)!

Akkor világos énekelni nem szoktál, de mi volt például az utolsó koncert, amin személyesen is ott voltál?
Portóban voltam J. Balvin koncerten. Általában hasonló latinos, reaggeaton zenéket hallgatok, ez a koncert is nagyon jól sikerült, jól éreztük magunkat. Ez még a COVID előtt volt, belegondolva, azóta nem is láttam egy előadót, vagy zenekart sem élőben.

Ki választ otthon filmet, vagy sorozatot, amikor leültük a kanapéra. A párod, vagy te?
Felváltva. De sosem megy könnyen. Rengeteg idő elmegy, mire végignézzük a kínálatot és sikerül végre rákattintani egyre. Én inkább a vígjátékokat és akciófilmeket szeretem, barátnőm pedig gyakrabban választana egy jó drámát, vagy egy kicsit romantikusabb filmet. De abban legalább egyetértés van, hogyha valami nagyon nem tetszik egyikünknek sem, akkor tíz perc után kikapcsoljuk.

Kedvenc humorista?
Rowan Atkinson, azaz Mr. Bean! Tudom, tudom, nagyon egyszerű humor, de én szeretem, mindig szórakoztat.

Mi az, amire mindenképpen több időt szeretnél szánni, miután befejezted a pályafutásodat?
Utazni szeretnék majd mindenfelé. Persze sokat utazom most is, de vagy a csapattal, a meccsek miatt megyünk valahova, amikor pedig szünet van, akkor hazautazom, hiszen szeretnék annyi időt tölteni a családommal és a barátaimmal is, amennyit csak lehet. Ha vége a pályafutásomnak, szeretnék úgy igazán világot látni.

Ki volt rád a legnagyobb hatással az életedben?
Édesapámat mondanám. Példakép számomra a pályán és a pályán kívül is. Mindig igyekeztem megfogadni a tanácsait és tanulni tőle.

És ki a leghíresebb ember, akinek megvan a telefonszáma a kontaktlistádban?
Raúl Garcia, aki egyben nagyon jó barátom is. Játszott a spanyol válogatottban is, de lehet itt, Magyarországon ő nem annyira ismert. Viszont otthon, Spanyolországban az, több mint ötszáz meccse és száz gólja van a La Ligában. Bilbaóban csapattársak is voltunk.

Ha csak egyet választhatnál, inkább a lehető leggyorsabb internethozzáférésed legyen minden eszközödön életed végéig, vagy a világ leggyorsabb autóját vezetnéd, ameddig csak lehet?
Az első! Idegesít kicsit, amikor akadozik a rendszer. Szeretem a jó autókat is, de nem szoktam száguldozni, nem vagyok nagy szakértője sem az autóknak, sem a motoroknak.

Milyen vállakozás beindításán gondolkozol, ha egyszer véget ér a karriered?
Sok dolog jár a fejemben, bár bízom benne, hogy van még sok jó szezon bennem a pályán is. Legjobban a vendéglátás érdekel, szívesen nyitnék egy szép kis szállodát Spanyolországban.

Melyik volt a te legjobb élményed eddig, mint turista?
Amikor Görögországban, Santorini szigetén nyaraltunk. Az ételek, a görög kultúra és persze a tenger, minden nagyon rendben volt.

Amikor a családodnak, vagy barátaidnak beszélsz Magyarországról, miket tudsz nekik mondani rólunk? A labdarúgáson kívül persze.
Kellemes meglepetésben volt részem, amikor ideérkeztem, mondhatom, hogy mindenki kedvesen fogadott a Vidinél, de egyébként a klubon kívül is vendégszeretőek szerintem a magyarok. Több mint egy éve itt élek és nagyon jól érzem magam Magyarországon. Egyedül az időjárással nem vagyok mindig kibékülve (mosolyog).

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek