Videoton FC - Trentino 4-0

Csapatunk Trentino tartományi válogatottja ellen játszotta első felkészülési mérkőzését.

Paulo Sousa ideális időben, piros-kék mezben küldte pályára a Vidit. Kezdőcsapatunk: Tujvel - Szolnoki, Vaskó, Horváth, Hidvégi - Nagy, Vasziljevics, Sándor, Lencse - Nikolics N., Vujovics.

Az első tíz perc tapogatózó játékkal telt. A Vidi többet birtokolja a labdát, mint tiszta fehérben játszó ellenfele, de a helyzetekre, még várnunk kell.

Két olasz kísérletet jegyeztünk fel, de utána "büntetett" a Vidi: a 18. percben a tizenhatosra belépő Sándor György rúgta az új szezon első gólját. 1-0, ide!

A 25. percben Nagy Dani ment el a jobb oldalon, beadását Nikolics Nemanja passzolta a hálóba: 2-0!

Az első félidő hajrájában nem történt különösebb említésre méltó. A mintegy 200-250 néző előtt a Vidi fölényben játszik, támad, de a támadásbefejezésekben nem olyan éles, mint egy bajnoki meccsen.

A szünet utáni újrakezdésre, Paulo Sousa a csapat nagyobbik részét lecserélte. Most ők vannak a pályán: Somodi - Szolnoki, Vaskó, Horváth, Hidvégi - Gosztonyi, Polonkai, Szakály - Lencse, Alves, Osei.

Az 53. percben még mindig 2-0, közben újabb csere a Videotonban: Horváth Gábor helyett a fiatal Jankovics Zsolt játszik.

A legutóbbi percekben is a Videoton játszott fölényben. A fiúk szépen passzolnak, igyekeznek gyorsan játszani, de gól nincs újabb, egy óra játék után 2-0 az eredmény, persze ide.

Újabb cserék jelentenek eseményt. A 63. percben lejött Szolnoki, Vaskó és Hidvégi, azaz mindenki, aki a kezdőcsapat védelméből még pályán volt, és beállt Lázár, Lipták, illetve debütál a spanyol Héctor.

Lencse volt már csak a kezdőcsapat egyetlen "hírmondója", de most ő is lejött, Uros Nikolics állt be helyette. Lejön a szünetben beállt Polonkai is, az utolsó negyedórában Elek Ákos játszik a középpályán.

A lesipuskás, az edzőmeccsen is lesipuskás! A 88. percben Andre Alves használta ki a védők hezitálását, közéjük ugrott, és a megszerzett labdát higgadtan a hálóba passzolta. 4-0!

Vége, komfortos győzelem egy kellemes ellenféllel szemben. Vállalkozókedv, támadójáték - kezdetnek nem rossz!

További hírek