U21

Öt nap alatt legyőztük a Fradit és az ETO-t is

Csucsánszky Zoltán csapata továbbra is jó formában futballozik, és immár első helyen áll a bajnokságban.

Szombaton délelőtt a Ferencváros otthonában lépett pályára a Vidi U21. Csucsánszky Zoltán együttesének volt miért visszavágni, ugyanis ősszel a zöld-fehérek a Sóstói Stadionban nyertek 6-1-re. Ezúttal három NB III-as labdarúgó is "visszajátszott", Paudits mellett Géresi és Alex is pályára lépett a Népligetben.

Korán, már a 9. percben megszereztük a vezetést, Alex-szel szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Géresi magabiztosan értékesítette. Nem telt el tíz perc, és egy védelmi hibánkat kihasználva egyenlített az FTC Törőcsik Bence góljával. Ezt követően több szép támadást is vezetett csapatunk, de az újabb gólra az 58. percig várni kellett. Ekkor Géresi szerzett gyönyörű gólt szabadrúgásból. Az utolsó félórában akár újabb gólokat lőhettünk volna, míg ellenfelünk nem tudott ekkor már komolyabb helyzeteket kialakítani a kapunk előtt. Jó játékkal sikerült visszavágnunk az őszi vereségért.

Öt nap elteltével, szerda délelőtt ismét rangadót játszott U21-es csapatunk. Ezúttal a Csató Sándor vezette Győri ETO U21-es csapata látogatott Sóstóra. Ősszel, hatalmas csatában, 0-2-ről tudtunk fordítani az ETO Parkban úgy, hogy a 60. percben még a zöld-fehérek vezettek két góllal, azonban Kléman kettő, valamint Cseszneki egy góljával sikerült kiharcolnunk a győzelmet.

A szerdai mérkőzésen tulajdonképpen - egy-két játékos kivételével - a Vidi NB III-as csapatának fiatal labdarúgói léptek pályára, de az első csapattól is kapott két játékost Csucsánszky Zoltán, Lupeta és Pajovics személyében. A találkozó előtt a Vidi a tabella második helyén állt, egy ponttal lemaradva az éllovas MTK mögött, míg az ETO a negyedik pozíciót foglalta el. A lelátón nem csak a Vidi II szakmai stábja, és idősebb játékosai foglaltak helyet, de ott volt pl az NB III-as Csákvár kapusa, Hegedűs Ferenc is, aki egyben a Vidi utánpótlás csapatainak kapusedzője is, valamint Thomas Sowunmi is, aki a testvérével látogatott ki a rangadóra.

U21-es együttesünk győzelme ezen a mérkőzésen egy percig sem forgott veszélyben. A 23. percben egy szöglet után Lupeta szerezte meg a vezetést, majd a 37. percben Hudák egy szép góllal duplázta meg előnyünket. A második félidő elején Lupeta állította be a 3-0-ás végeredményt, azonban, ha kicsit pontosabbak vagyunk a győri kapu előterében, akkor akár még több gólt is lőhettünk volna.

"A két mérkőzést külön kell választani. Az FTC ellen az U21-es keretünk lépett pályára, három NB III-as játékossal megerősítve. Az ETO ellen épp fordítva történt, gyakorlatilag a Vidi II játszott, néhány U21-es játékossal kiegészítve. Mindkét mérkőzésen két nagyon jó csapat ellen játszottunk. Az eredményen kívül annak is örülök, hogy sikerült mindkétszer jó teljesítményt nyújtanunk. Ez pedig azért is fontos, hiszen a teljesítmény alapján tudjuk piacképessé tenni a fiatal játékosokat. A szezon elején megfogalmazott célkitűzéseket már most messze sikerült túlteljesítenünk. Jelenleg az első helyen állunk, azonban a bajnoki cím megszerzéséről nem beszélünk az öltözőben. Örülünk annak, hogy jól teljesítünk, és most már szeretnénk az élmezőnyben megragadni, de tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk. A legfontosabb azonban az, hogy az U17-es csapattal közösen kiharcoljuk a bentmaradást, hiszen a bajnokság kiírása szerint szezon végén az U17-es csapatok valamint az U21-es csapatok eredményeit összesítik, és ez alapján készül el egy külön tabella, amely dönt a kieső csapatokról" - nyilatkozta honlapunknak Csucsánszky Zoltán vezetőedző.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek