Öt érdekesség, amit az Újpest elleni bajnoki előtt tudni érdemes

2018-ban Újpest elleni mérkőzésen avattuk fel a MOL Aréna Sóstót, a lila-fehérek ellen arattuk történelmünk holtversenyben legnagyobb idegenbeli győzelmét az élvonalban.

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában vasárnap 17:45-től az Újpest ellen lép pályára csapatunk a MOL Aréna Sóstóban (szurkolói információkat itt olvashatsz). A találkozóra való ráhangolódáshoz öt érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Pozitív örökmérleg

1968 óta 115 mérkőzést játszott egymás ellen az élvonalban a Vidi és az Újpest, az örökmérleg pedig a mieink felé billen el: 50 fehérvári győzelem mellett 41 újpesti siker és 24 döntetlen született. Kezdetben az Újpest örülhetett többet a két csapat mérkőzésein, az elmúlt időszak viszont egyértelmű fehérvári fölényt mutat, az elmúlt 27 egymás elleni bajnokin mindössze négyszer győztek a lila-fehérek. A mérkőzések gólaránya 181:164 a mieink javára, ez meccsenkénti hármas gólátlagot eredményez.

2. Az első mérkőzés a MOL Aréna Sóstóban

2018. november 21-én egy Újpest elleni NB I-es bajnokin avattuk fel a a legmodernebb kritériumoknak megfelelő MOL Aréna Sóstót, melynek első gólját Juhász Roland szerezte, csapatunk pedig 1-0-ra győzött.

3. A legnagyobb idegenbeli győzelem az élvonalban

Bő egy éve, 2021. január 23-án holtversenyben klubunk történetének legnagyobb élvonalbeli idegenbeli győzelmét aratta csapatunk az Újpest otthonában: Funsho két, valamint Zivzivadze, Petrjak és Nikolics egy-egy góljának köszönhetően aratott 5-0-s győzelmet a Márton Gábor vezette együttesünk. Ezen kívül az FTC ellen 2011-ben, valamint a Pápa ellen 2014-ben arattunk 5-0-s sikert idegenben, hazai pályán egy Eger és egy Tiszakécske elleni 8-0-s győzelem a Vidi legnagyobb élvonalbeli sikere.

4. Michael Boris a Vidi kispadján, Milos Kruscic a MOL Aréna Sóstóban debütál

A szerdán bekövetkezett edzőváltás után a vasárnapi mérkőzésen debütál a MOL Fehérvár FC kispadján Michael Boris, aki a 2020/2021-es idényben az MTK Budapest vezetőedzőjeként háromszor meccselt Vidi elleni NB I-es bajnokin, ezek közül kétszer sikerült is győzelemre vezetnie a fővárosi kék-fehéreket.

Az Újpest télen kinevezett vezetőedzője, Milos Kruscic először látogat majd a MOL Aréna Sóstóba. A szerb szakvezető három bajnokin eddig egy pontot szerzett a lila-fehérekkel, a MOL Magyar Kupában pedig a negyeddöntőbe jutott a Kisvárda elleni mérkőzésen. Kruscic csapatunk keretéből két játékossal is dolgozott korábban együtt, Rúben Pintónak és Evandrónak a CSZKA Szófiánál volt a vezetőedzője.

5. A dátum: február 20.

Február 20-án három élvonalbeli bajnokit játszott a múltban csapatunk: 1993-ban a Pécs 3-1-re győzött, 2016-ban a Békéscsaba ellen játszottunk 1-1-es döntetlent, 2021-ben pedig a Diósgyőr ellen maradtunk alul 3-1 arányban.

Február 20-án született csapatunk korábbi vezetőedzője, Molnár Ferenc, egykori kapusunk és kapusedzőnk, Tőkés László, magyar bajnok hátvédünk, Vaskó Tamás, valamint további két korábbi játékosunk, Vecsernyés Tamás és Király Bence.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek