2-1-re nyert az Újpest FC a MOL Aréna Sóstóban

Nikolics a mérkőzés végén történelmi gólt szerzett, de a 3 pontot a vendégek szerezték meg. 

Az OTP Bank Liga 21. fordulóban csapatunk az Újpest FC-t fogadta a MOL Aréna Sóstóban. Michael Boris első mérkőzésén a Kovácsik - Nego, Fiola, Sabanov, Hangya - Szendrei, Alef, Makarenko - Dárdai, Kodro, Petrjak kezdőcsapatnak szavazott bizalmat, a lila-fehéreknél ott volt a pályán az első perctől kezdve a Vidi kölcsönjátékosa, Budu Zivzivadze.

Az 5. percben Dárdai szöglete után Fiola jól érkezett, de Banai hárítani tudott. A 13. percben Zivzivadze Antonov baloldali beadása után veszélyeztetett, de nem talált kaput, majd egy indításra sprintelt rá négy perccel később kölcsönjátékosunk, bele is ért a labdába de Kovácsik is jól vetődött ki a kapujából. 27 perce tartott a mérkőzés, amikor Antonov lövését védte kapusunk, majd a félidő utolsó emlékezetes pillanataként Banai ütötte rá Dárdai szabadrúgását Kodróra, azonban az újpesti hálóőr szerencséjére az alapvonal mögött pattogott ki a labda, gól nélkül zárult így az első játékrész.

Nem kezdődött jól csapatunk számára a második félidő, az első percben Croizet góljával megszerezte a vezetést az Újpest FC (0-1). Egy perccel később Makarenko lövését védte vetődve Banai. Újabb fél perc telt el, amikor a mi kapusunk, Kovácsik Ádám volt munkában, aki Beridze 18 méteres lövését hárította. Az 56. percben Rúben Pinto lépett pályára Szendrei helyett, két perccel később pedig Zivzivadze lövését védte nagy bravúrral Kovácsik.

A 69. percben kettőt is cserélt Michael Boris, Nikolics és Funsho érkezett Dárdai és Petjrak helyett. Négy perc múltán Hangya veszélyes beadása suhant el a középen érkező támadóink előtt. Egy perccel később Zivzivaze megszerezte a második újpesti gólt (0-2). A 83. percben Nego került a tizenhatos sarkánál lövőhelyzetbe, de kapásból kapu fölé bombázott. A 88. percben Nikolics kezelt le higgadtan el egy rontott lövést, majd laposan kilőtte a jobb alsó sarkot (1-2)! Ez volt Niko 111. NB I-es gólja Vidi-mezben, ezzel beérte legendás támadónkat, Szabó Józsefet. A játékvezető hét percet hosszabbított, az utolsó percben még Alef lőtt egyet, de Banai hárítani tudott, 2-1-re nyert az Újpest a MOL Aréna Sóstóban.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek