ELLENFÉL-LES

Öt bajnokin két pontot szerzett eddig idén az MTK

A kék-fehérek legutóbb Debrecenben gyűjtöttek be egy pontot, korábban Gyirmóton tették meg ugyanezt, három hazai meccsüket azonban elveszítették.

Az MTK a negyedik helyen fejezte be a 2015-2016-os szezont, és - az Újpest kizárása miatt - indulhatott nyáron az Európa Ligában. Az első körben a kazah Aktobét búcsúztatták összesítésben 3-1-gyel, majd következett az azeri Gabala, akiktől kétszer is kikaptak, végül 4-1-es összesítéssel kiestek.

A bajnokságot nem kezdte jól a fővárosi együttes, kikaptak a Vasastól, döntetlent játszottak az újonc Gyirmót otthonában, majd következett két újabb vereség - a másik újonc Mezőkövesdtől és a Haladástól - ráadásul mindkettő hazai pályán. Az 5. fordulóban aztán pontot raboltak Debrecenből, így elmozdultak az utolsó helyről, igaz, csak jobb gólarányuknak köszönhetően állnak a tizenegyedik pozícióban. Az eddigi 5 forduló alatt mindössze egy gólt szereztek (legutóbb, Debrecenben), ami Vogyicska Bálint nevéhez fűződik.

Az előző bajnokin a következő játékosoknak szavazott bizalmat Teodoru Vaszilisz vezetőedző: Hegedüs - Hrepka (Szatmári), Torghelle, Vukmir, Kanta, Okuka (Vogyicska), Vadnai, Poór, Vass, Borbély, Korozmán (Jakab).

 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek