UTÁNPÓTLÁS

Nemzetközi sikerek az utánpótlásban

U13-as csapatunk fölényesen győzött az Austria Wien ellen, U8-asaink pedig veretlenül nyerték meg a IX. UTE Nemzetközi Labdarúgó Tornát.

A Vidi U19-esei a SZEOL-nál vendégeskedtek az utánpótlás-bajnokság 23. fordulójában, és meggyőző, 3-0-s győzelemmel tértek haza. Góljainkat Burka Bendegúz Máté, Ante Solomun és Magda Dávid szerezték.

U17-eseink és U16-osaink is a Vác Város LSE csapatát fogadták Sóstón, és mindkét korosztályunk egyaránt 3-0-ra nyerte meg a találkozót. A 17 évesek találatait Szabó Bálint, Takács Márió Zoltán és Lackó Krisztián lőtték, míg a 16 évesekét Csepregi Imre, Szaniszló Márk és Megyeri Márk. „Bár nem kezdtünk lendületesen, a harmadik percben egy Balogh-Szalai összjátékot követő beadás után Csepregi Imre találatával megszereztük a vezetést, majd a félidő lefújása előtti percben szögletből sikerült dupláznunk. Ugyan az első játékrészben szereztünk két találatot, mégis a második félidőben játszottunk jobban, nagyobb fordulatszámon. Az 52. percben pedig Fellner Krisztofer buktatásáért megítélt büntetőt Megyeri Márk értékesítette, így beállítva a végeredményt.” – összegzett Sowunmi Thomas, az U16-os csapat vezetőedzője.

U15-ös csapatunk a Gallini Word Cup olaszországi döntőjén vett részt múlt héten. A Vidisek a „G” csoportban az olasz Empoli FC és ASD Don Bosco San Dona, valamint az amerikai Beadling FC csapataival kezdték meg a küzdelmeket. Az első mérkőzésen 4-0-ra verték meg a Beadlinget, majd 1-1-et játszottak az Empolival, végül pedig 1-0-ra kikaptak a San Donatól, így a csoportmérkőzéseket 4 ponttal a 3. helyen zárták. A 32 csapatos nemzetközi torna döntőjét végül az Empoli FC zárta az élen, miután a döntőben 5-0-ra győzte le az ASD Liventinat.

Az U14-esek az Illés Akadémia-Haladás csapatával mérkőztek a múlt héten az utánpótlás-bajnokság 23. fordulójában, és 4-1-es vereséget szenvedtek. Találatunkat Nagy Sámuel szerezte.

NB II-es női csapatunk 2-1-es vereséget szenvedett a tabella második helyén álló Szent Mihály ellen. Gólunkat Moizer Melitta szerezte.

Nem versenyző korosztályaink közül nemzetközi edzőmérkőzést játszottak U13-asaink, és remek találkozón 4-0-ra győzték le az Austria Wien csapatát. Góljaink közül kettőt Menyhárt Zsombor, egyet-egyet Artner Dávid és Tóth Tamás Vid szerzett. „Számunkra ez az év mérkőzése volt, hiszen nagyon rég játszhattunk ilyen erős klub utánpótlás csapata ellen. Rendkívül szervezett, gyors és a mérkőzés több periódusát tekintve, nálunk is agresszívebb bécsiekkel találkoztunk. Örülök, hogy győzni tudtunk, és továbbra is dolgozunk rajta, hogy labdabirtoklásban, agresszivitásban és a párharcokban is tovább fejlődjünk” – mondta Bárdosi Balázs, az U13-as csapat vezetőedzője.

Három korosztályunk is részt vett a IX. UTE Nemzetközi Labdarúgó Tornán. U11-eseink a csoportmérkőzéseket az Angyalföldi SI DSE, az Olasz Focisuli piros és az UTE csíkos csapataival játszották, és a 2. helyen zárták. A Vidi U10-esei csoportelsőként léptek tovább az Eger, a Mészöly Focisuli és a UTE fehér csapatai ellen megnyert mérkőzéseket követően, majd a Nyíregyháza és az Aranysárkány csapatait is magabiztosan legyőzték, és a döntőben az UTE lila csapata ellen játszottak. Az 1-1-el zárult rendes játékidőt követően azonban a 11-es párbajban alulmaradtak a Vidisek, így a 2. helyen végeztek. Az U8-asaink veretlenül, 28 lőtt és 6 kapott góllal nyerték meg a 16 csapatos nemzetközi tornát, és a gólkirályi címet Korponai Ábel szerezte meg.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek