UTÁNPÓTLÁS

Nemzetközi mezőnyben lettek elsők U13-asaink, az U10-esek a Mészöly Kupán diadalmaskodtak

Szinte minden korosztály pályára lépett a hétvégén, és elkezdték a felkészülést női csapataink is.

Az elmúlt egy hétben a tornák mellett több felkészülési mérkőzést is játszottak utánpótlás csapataink. Az U19-esek a horvát NK Slaven Belupo ellen léptek pályára, és remek játékkal 1-0-ra nyertek. Az U17-esek és U16-osok is egyaránt 1-1-es döntetlent játszottak a Kaposvár korosztályos csapatai ellen.

U15-ös csapatunk a Polgárdi U19-esei ellen mérkőzött meg, és 4-0-ra győzött. „A korkülönbség miatt sokkal nagyobb ellenállásra számítottam ellenfelünktől. Szép támadások, három gól és sok kihagyott helyzet jellemezte az első játékrészt, és a második félidőben is igazából csak az volt a kérdés, hogy a támadásainkból hányat tudunk góllal befejezni” – összegezte a látottakat Vajda Gusztáv, az U15-ös csapat vezetőedzője.

A Vidi U13-asainak győzelmével zárult a II. KON-Truss Cup 2017. A nemzetközi mezőnyben csapatunk mellett a TJ Horné Saliby, a KFC Komárno, a Gyirmót FC Győr, a ŠKF Sereď, az ETO FC Győr, a FC Slovan Galanta és az FC Karlová Ves korosztályos csapatai mérték össze tudásukat. „A Galántán rendezett torna nagyszerű alkalom volt a srácoknak a 4:4 elleni játék és a futsal-elemek gyakorlására. Külön siker, hogy a Győrt és a Komarnot is magabiztosan legyőzve nyerte meg a tornát a csapat. Ez a társaság már U7-es korosztálytól kezdve szinte minden teremtornán győztesként végez, és ez nagyon jó alapot biztosít az egészséges önbizalomhoz, amire a versenyző korosztályok között szükségük is lesz jövőre. A fiúk mostanra készen állnak a 10+1-es játékra, így mostantól ezekre a mérkőzésekre helyezzük a hangsúlyt, a következő hetekben pedig kiemelt tanulási lehetőség vár a csapatra, hiszen többek közt a Puskás Akadémia, az FTC és az Újpest csapataival is megmérkőznek nagypályán” – mondta Bárdosi Balázs, az U13-as csapat vezetőedzője.

U10-es csapatunk a Mészöly Kupára utazott a hétvégén. A nyolccsapatos tornán a korosztály legerősebb gárdái vettek részt, így a házigazda Mészöly Focisuli, az UTE, a Győr, az MTK, a Fradi, a Debrecen és a Haladás ellen sikerült diadalmaskodnia tízéveseinknek, és elhódítani a legjobb csapatnak járó kupát, ráadásul a torna gólkirálya a vidis Nagy Dani lett. „Magabiztosan jutottunk túl a csoportunkon, majd a Fradival kellett megküzdenünk a döntőbe jutásért. A vártnál könnyebb mérkőzésen, kitűnő játékkal 5-1-re nyertünk, a döntőben pedig szoros mérkőzésen 2-1-re győztük le az MTK-t. Nem láttam még így futballozni a srácokat, nagyon büszke vagyok rájuk" – összegzett Csrepka Tamás, az U10-es csapat vezetőedzője.

A Vidi U8-as és U7-es csapata is a Mészöly Kupán vett részt a hétvégén, ahol a 8 évesek a 2. helyen zártak. A 7 évesek két csapattal neveztek, és mindkét csapat a dobogón végezett. A „piros-kékek” a 2. helyet szerezték meg, a „fehérek” pedig bronzérmesek lettek.

Női csapataink is elkezdték a felkészülést, és a hétvégén NB II-es csapatunk, illetve U18-asaink is az FMLSZ Tornán vettek részt az év első megmérettetésén. A 10 csapatos tornán U18-asaink bronzérmesek, míg a felnőttek a hatodikak lettek. 

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: Kon-Truss Cup 2017

További hírek