EURÓPA LIGA

Nagy élmény lesz a fiataloknak, hogy élőben láthatják a meccset

Az esti Európa Liga visszavágón több labdarúgó-akadémia fiataljai is a lelátón szurkolnak majd csapatunknak.

Klubunk számára kiemelten fontos az utánpótlás nevelés, ezért - természetesen a Vidi fiataljai mellett - a magyarországi labdarúgó-akadémiák közül kettő focistái is a helyszínen tekintik meg a Videoton FC - Trabzonspor találkozót.

Nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk azt, hogy fiataljaink a helyszínen tekinthetnek meg egy nemzetközi kupamérkőzést, amit ezúton is szeretnénk megköszönni a Videoton FC vezetőinek. Akadémiánkon egyébként hagyománya van annak, hogy a magyar válogatott és a klubcsapatok nemzetközi mérkőzéseire - amennyiben lehetőség van rá - elvisszük a gyerekeket. Nagyon fontos, hogy élőben tapasztalhassák, milyen a hangulata egy ilyen találkozónak, és ne csak a televízió képernyőjén keresztül láthassák. Harminc fővel, az U17-es és az U19-es csapat tagjaival megyünk Székesfehérvárra, és reméljük, hogy egy nagy sikernek örülhetünk ma este.

Märtz  János, a Budapest Honvéd utánpótlás technikai igazgatója: -Az Akadémiáról szép számmal megyünk, ha minden igaz, 45 fővel képviseltetjük magunkat a csütörtöki mérkőzésen. A Vidi tulajdonosa, Garancsi István meghívott minket, mi pedig köszönettel éltünk a lehetőséggel. Ez lesz az első alkalom, hogy a helyszínen szurkolunk a Vidi sikeréért, de a médián keresztül eddig is figyelemmel követtük a székesfehérváriak menetelését. Természetesen a Vidi továbbjutását várjuk, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű. Az biztos, hogy a fiatalok számára nagy élmény lesz a találkozó. Személy szerint azt várom a Viditől, hogy biztonságosan védekezzen, és amikor lehet, persze támadjon is. A Vidinek van két remek csatára, akiktől sokat várok. Tudom, hogy Nikolics és Torghelle ritkán szokott egyszerre a pályára lépni, de úgy gondolom, mindketten vagy külön-külön is képesek arra, hogy bevegyék a törökök hálóját, közelebb segítve a csapatot a hőn áhított továbbjutáshoz.

Az Akadémia szinte minden csapata részt vesz a mai mérkőzésen. Mi egy kicsit más helyzetben vagyunk mint a többi akadémia, hiszen nekünk a Videoton FC az első csapatunk, így azt hiszem, hogy természetes a jelenlétünk. Mivel a Vidi többször Felcsúton készül az aktuális mérkőzésére, a gyerekek gyakran találkozhatnak a csapat tagjaival, ami óriási élmény számukra, még akkor is, ha csak edzésről van szó. A válogatott hazai mérkőzéseire is el szoktuk vinni a fiatalokat, de fontosnak tartjuk, hogy klubcsapatok nemzetközi meccseit is láthassák, így például tavasszal a Real Madrid - CSZKA Moszkva találkozót a helyszínen nézte meg a legidősebb korosztályunk. Idén pedig a Vidi összes Európa Liga meccsén ott voltunk. Nagyon nehéz mérkőzésen továbbjutást várunk ma este, ami fantasztikus eredmény lenne az egész magyar labdarúgásnak.

Szerző: Vidi.hu