ÉRDEKESSÉG

Már csak a Vidi 100 százalékos Európában kilenc forduló után

A múlt héten az orosz Zenit még tartotta velünk a lépést, legutóbb azonban csak döntetlent játszottak, így már csak a Vidi 100%-os azok közül az európai csapatok közül, akik túl vannak legalább hét bajnoki fordulón.

Ahogy azt egy héttel ezelőtt már megírtuk, nem sok olyan csapat van Európában, amely hasonlóan nagy menetelést tud felmutatni a bajnokság elején, nyár óta, mint a Vidi. Európa többi bajnokságát vizsgálva kijelenthető, hogy a kontinensen sem túl gyakori jelenség, hogy egy csapat ehhez hasonló villámrajtot vegyen. 20 különböző országban jutott már el a pontvadászat nyári kezdése után legalább hét fordulóig. Oroszországban a Zenit állt ugyanolyan mérleggel, mint a Vidi, egészen a legutóbbi hétvégéig. Szombaton a Zenit hazai pályán ugyanis csak gól nélküli döntetlent játszott a Szpartak Moszkvával, így már ők sem 100%-osak a bajnokságban.

A tényszerűség azt kívánja, hogy itt azért jegyezzük meg, hogy az európai topligák még csak néhány hete kezdődtek el. A TOP-bajnokságokat (spanyol, olasz, német, angol, francia) figyelembe véve így is csak Olaszországban találhatunk 100%-os együttest - ott azonban rögtön kettőt is, hiszen öt fordulót követően a Juventusnak és a Romanak is 15-15 pontja van. Jövő héten azonban már maximum csak egy 100%-os együttes maradhat, hiszen a hétvégén a Juventus a Romat fogadja.

Mióta a Vidi az élvonalban szerepel, csupán egy alkalommal, a '90-es évek második felében az MTK kezdte nálunk jobban a bajnokságot, vagyis az elmúlt több mint 45 év második legjobb bajnoki rajtja a miénk.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek