TUDÓSÍTÁS

Nikó újra lecsapott, a DVTK sem tudta megállítani a Vidit

Két és fél év után győztünk újra bajnokin a DVTK ellen. 9 forduló után is 100 százalékos teljesítménnyel vezetjük a tabellát.

Remek, kora őszi időben, 5000 néző előtt kezdődött a sok helyen az ősz rangadójának titulált Vidi - Diósgyőr összecsapás Sóstón. Mindkét gárda veretlen volt a fordulót megelőzően, mi 8 meccsből 8-at nyertünk, a vendégek 7-ből ötöt, de még nem kaptak ki. Joan Carrillo ezúttal sem változtatott az elmúlt hetekben megszokhatott összeállításon, Tomiszláv Szivics pedig két támadóval küldte pályára együttesét.

Sándor csúsztatása volt az első lehetőség, amit feljegyezhettünk, csapatkapitányunk Gyurcsó szöglete után próbálkozott a 7. percben. Két perccel később Bognár szabadrúgását védte szépen Calatayud, a 14. percben pedig Okuka bedobása után Takács fejelt mellé. A félidő közepén először Oliveira lábbal, majd Simon fejjel juttatta a labdát kapu fölé, a másik oldalon Egerszegi lövése ment el a jobb kapufa mellett. A 26. percben Nikolics előbb 18 méterről lőtt, Rados védett, majd egészen közelről próbált gólt szerezni, a diósgyőri kapus ezúttal is hárított, belevetődött Nikó labdájába. Egy perc múlva jött a következő lehetőség, Nikolics centerezését szerezte meg Rados Gyurcsó elől.

A 39. percben Sándor labdájával ziccerben léphetett ki Nikolics, les miatt azonban megállította a támadást a játékvezető, tévesen. A félidő utolsó momentumaként Gyurcsó szögletére Juhász érkezett, csúsztatott, a labda a bal kapufa és az érkező Nikolics között hagyta el a pályát. 0-0-s állással mehettek szünetre a csapatok.

A 49. percben Oliveira beadását öklözte ki Rados, majd Szolnoki bedobását csúsztatta meg Juhász, Oliveira fejelhetett az ötösről, pont Rados kezébe ment a labda. Az 55. percben megszereztük a vezetést: Oliveira ívelt középre jobbról, Nikolics pedig a háta mögé visszanyúlva, jobbal a jobb alsóba lőtte kapásból 11. idei bajnoki gólját! Nikonak ez volt az ötödik találata Vidi-mezben a DVTK ellen, így a legtöbb bajnoki gólt a miskolci csapat ellen szerezte Vidi-játékosként (1-0.)

A vendégek mindent mozgósítottak az egyenlítésért, Barczi és Husic is igen aktívvá vált, előbbi lövésekkel, utóbbi beadásokkal próbálkozott, sikertelenül. A 69. percben Gyurcsó kapott remek labdát a jobb oldalon, nagy cselt csinált befelé, ballal lőtt, a lövés elakadt egy védőben, de érkezett Oliveira, aki éles szögből bombázott kapura, hatalmasat védett Rados. A 75. percben Nikolics fordult rá egy bedobott labdára, fölé ment a lövés. 3 perccel később Grumic lőtt nagy helyzetben fölé, kicsivel később viszont már betalált: Bognár szögletét Kádár csúsztatta meg, az érkező szerb támadó pedig 4 méterről a hálóba lőtt. 555 perc után kaptunk újra gólt a bajnokságban. (1-1.)

A 84. percben Stopira lőtt középre egy labdát balról, Nikolics sajnos nem érte el középen, de 2 perc múlva ismét nálunk volt az előny: Trebotic jobbról lőtt középre egy labdát, a visszafutó Alves pedig a saját kapujába talált be az ötösről. (2-1.)

A végén nagyon ment előre a DVTK, igazán nagy helyzet azonban előttünk adódott egy kontra végén. Kovács indította Álvarezt, aki 30 méteres szóló után befelé cselezett jobbról, ballal lőtt, alig kerülte el a labda a bal alsót.

4 perces hosszabbítás után fújta le Bognár játékvezető a rangadót, amit 2-1-re megnyertünk, így továbbra is 100 százalékos teljesítménnyel vezetjük a tabellát! A következő fordulóban, szombaton Pécsre látogatunk.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek