Magyar Kupa: Hodzic találata után egygólos előnyből várjuk a visszavágót

A hazaiak hálóőre, Ivancsics Alex bravúrok sorozatát mutatta be, azonban egy alkalommal sikerült bevenni a kapuját, így 1-0-ra győztünk a Taksony ellen Dunaharasztiban.

Szerda délután 14 órakor Dunaharasztiban rendezték a Taksony SE - MOL Vidi FC találkozót a Magyar Kupa 9. fordulójában. Kupaellenfelünk az NB III Közép-csoportjában a 7. helyen áll a téli szünetben. Az NB III-as tavaszi szezon március elején kezdődik, vagyis az idei első tétmérkőzését játszotta ellenünk a Taksony. Viszonylag sok néző várta a Dunaharaszti MTK stadionjában a kezdő sípszót. A főtribünön a taksonyi kemény mag dobbal, sőt szirénával is készült, a helyi hangosbemondó pedig több villáminterjút is készített. Ebből kiderült, hogy mindenki bizakodva várja a találkozót, sőt, azt is megtudtuk, hogy a szpíker a település polgármesterével együtt rúgta a labdát az általános iskolában, így ő sem kerülte el a meccs előtti kérdéseket. Természetesen fehérvári drukkerek is elkísérték a MOL Vidi FC-t Dunaharasztiba!

Első félidő - Fehérvári mezőnyfölény, számtalan helyzet és nagy kapusbravúrok

Ahogy azt a korábbi kupameccsek alkalmával már megszokhattuk, Marko Nikolics ezúttal is erős összeállításban küldte pályára csapatát. Az osztálykülönbség már az első perctől látszódott, nagy fölényben birtokoltuk a labdát, és a játék a hazai térfélen zajlott, azonban a rendkívül lelkesen futballozó taksonyiak hősiesen védekeztek. Az első félidő közepéig néhány pontrúgáson kívül nem is sikerült gólszerzési lehetőséget kidolgoznunk. A 25. percben Kovács játszott Scsepovicshoz, aki a tizenhatoson ziccerben ugratta ki Nikolovot, középpályásunk ballal a kapu mellé lőtt. Néhány perccel később ismét Nikolov előtt adódott gólszerzési lehetőség, azonban ez a helyzet is kimaradt. A 31. minutumban Pátkai beadására Huszti érkezett a hosszún, lövése viszont elakadt a taksonyi kapusban. Öt perccel később Kovács beadását Futács megcsúsztatta, Ivancsics hatalmas bravúrral leért és kipöckölte a fejest, ami végül Huszti fejéről vágódott kapu mellé. A folytatásban is támadásban maradtunk, Hangya éles szögből lőtt kapura, de a kiváló napot kifogó Ivancsics ezúttal is nagyot védett. Közvetlenül a szünet előtt Hangya beadását Futács fejelte kapura, Ivancsics a léc alól piszkálta ki a labdát.

Második félidő - A 78. percig bírta a nyomást a Taksony SE

A második játékrész taksonyi helyzettel kezdődött: Tujvel védte Győri fejesét Szilágyi beadását követően. Az 58. percben Kovács beadása találta meg Scsepovicsot az ötösön, támadónk levette a labdát, de közelről fölé lőtt. A 64. percben újabb Ivancsics-bravúr, ezúttal Juhász fejesét védte a hazai csapat kapusa. Egy perccel később Pátkai lőtt 16 méterről kapura, a labda a felső léc alá tartott, de Ivancsics ezt is ki tudta piszkálni - a PMFC egykori kapusa valószínűleg élete egyik legjobb meccsét játszotta szerda délután a MOL Vidi FC ellen. Két perc elteltével Tárkányi lövését védte magabiztosan Tujvel. A 68. percben jártunk, amikor Nikolov harmadszor került a meccsen ziccerbe, ezúttal 9 méteres lövését védte Ivancsics. Tíz perc múlva, egy kontra végén aztán sikerült mattolnunk a remek formában lévő hazai kapust: Juhász fejelte ki a labdát egy taksonyi szögletet követően, amivel Hangya iramodott meg, vezette jó 50 métert, majd Kovácshoz játszott, aki Hodzicot találta meg, támadónk a kapuval szemben pedig nem hibázott (0-1).

Az utolsó tíz percben már nem született újabb gól, így Armin Hodzic találatának köszönhetően egygólos előnyből várjuk a február 27-i visszavágót, melyet 18 órai kezdettel rendeznek meg a MOL Aréna Sóstóban.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molvidi.hu

További hírek