ELLENFÉL-LES

Az NB III Közép csoportjának 7. helyén álló Taksonyhoz látogatunk szerdán

Korábban még soha nem találkoztunk a Pest megyei csapattal.

A Magyar Kupa legjobb 16 csapata között a Taksony SE-vel mérkőzik a MOL Vidi FC. Ellenfelünk az NB III-ban szerepel, a Közép csoport 7. helyén áll.

A taksonyiak a Magyar Kupában - hozzánk hasonlóan - három meccsen vannak túl, ráadásul egyszer már jártak Székesfehérváron is: az első fordulóban 2-0-ra nyertek a több egykori Vidi-nevelést is felvonultató Ikarusz-Maroshegy ellen. Ezt követően Balassagyarmaton is kétgólos különbséggel, 3-1-re múlták felül szintén megye I-es ellenfelüket, harmadjára pedig már nagyobb falat jutott nekik: az NB III Keleti csoportjában 13. Sajóbábony. Azt a találkozót szűk, 1-0-s győzelemmel tudták le.

A sorozatban két góllal házi gólkirály Szilágyi Máté, a pontvadászatban viszont az a Namquita Roland vezet (9-cel), aki a téli felkészülés során egyszer sem talált be. Az Egerrel 2012-13-ban NB I-ben szereplő Farkas Ádám négy gólnál jár.

A Vidi már három tétmérkőzésen túl van 2019-ben, az NB III-ban azonban még nem indultak el a küzdelmek, így a Taksony frissen várja a találkozót, mindazonáltal 9 felkészülési mérkőzés is a lábaikba került. Először január 13-án léptek pályára, az Újpest II ellen 5-3-ra kaptak ki, majd az NB II-es Budaörs 1-0-ra verte őket. Január 19-én a megye I-es Eger SE-t 4-0-ra múlták felül, négy napra rá a szintén másodosztályú Monorral 0-0-ra végeztek. Újabb két megyei ellenfél következett, a Tiszafüred ellen 4-2-re nyertek (erre a találkozóra már az edzőtábor részeként került sor), az Ózd ellen 2-1-re, az NB III-as THSE-Szabadkikötő ellen 3-2-re, a szintén harmadosztályú Füzesgyarmat ellen 3-0-ra. Az időszakot vereséggel zárták, a III. Kerülettől 2-1-re kaptak ki.

Keretükből a már említett Farkas mellett a Ligakupában is szóhoz jutott még 2014-ben a ferencvárosi, majd siófoki nevelés Bene Zsombor. Iváncsics Alex 2015-től 2017-ig két szezont is lehúzott az NB II-es élcsapattá váló Kisvárdában, Bábik Tibor pedig 1973-as születésűként, azaz 45 évesen (!) már 8 NB III-as meccset vívott ebben az idényben. Az egykori 25-szörös válogatott Hamar István fia, az 1999-es születésű ifj. Hamar István 7 bajnokin lépett pályára a szezon során. Akad egy egykori Vidi-játékos is a Taksonynál: a korábbi válogatott kapus, Szűcs Lajos szintén kapus fia 2015-16-ban játszott klubunknál, összesen 17 U19-es és 1 NB III-as találkozón került bevetésre.

A Taksony együttesével korábban még soha nem találkozott a Vidi.

Szerző: Guber Péter

Fotó: Daru Andrea

További hírek