SZÜLETÉSNAP

Különleges jubileum: 33 év a Vidinél!

Klubunk utánpótlás vezetője, Németh Jani bácsi ma ünnepli 70. születésnapját, és éppen 33 évvel ezelőtt kezdett el dolgozni a Vidinél.

Németh János 1982. január 19-én, egy nappal 37. születésnapja előtt lépett a Vidi kötelékébe. Az elmúlt harminchárom évben szinte minden területen kipróbálta magát és állítja, semmit sem tenne másként; végtelenül hálás a sorsnak az elmúlt évtizedekért.

"1977-től a Máv Előrénél voltam ifjúsági edző és utánpótlás vezető. Hadd büszkélkedjek azzal, hogy az akkori ifi csapatommal, amelynek Orbán Viktor is a tagja volt, az országos bajnokságban a harmadik helyig meneteltünk. Ezek után természetes volt, hogy edzőként szerettem volna folytatni, jelentkeztem is a Vidihez, azonban Bencsik István elnök és Szalmássy Tamás ügyvezető úgy döntött, módszertani főelőadóként a futball, a tájfutó, az atlétika és a kerékpáros szakosztályok munkáját fogom ellenőrizni." - emlékezett vissza egy korábbi cikkünkben Németh Jani bácsi.

1982 és 1988 között volt a Videoton módszertani főelőadója, ezt követően négy évig a felnőtt csapat technikai vezetője, majd 1992 és 1998 között az utánpótlás technikai vezetője lett. Közben az 1994-95-ös szezonban a Vidi U18-as csapatának edzőjeként ezüstérmet, a következő szezonban az U15-ös korosztály edzőjeként pedig aranyérmet nyert csapatával. A Vidinél nyolc egykori szövetségi kapitánnyal is együtt dolgozhatott (Kovács Ferenc, dr. Mezey György, Jenei Imre, Verebes József, Csank János, Bicskei Bertalan, Várhídi Péter és Gellei Imre).

Németh Jani bácsi legkedvesebb vidis sztoriját éppen néhány nappal ezelőtt elevenítette fel nekünk, történt ugyanis, hogy 1989-ben, mint Magyar olimpiai válogatott utazott Indiába a Vidi a Nehru-kupára, amit nem kis meglepetésre meg is nyertünk.

"Óriási meglepetés volt, hogy a klub valamennyi itthon tartózkodó alkalmazottja egy közös ünnepség keretében felköszöntött engem, nagyon megható pillanat volt. Burcsa Győző sportigazgató adta át nekem mindenki nevében a 70-es számmal ellátott Vidi-mezt, amely biztos, hogy előkelő helyen fogja díszíteni az irodámat. Ráadásul a Spanyolországban edzőtáborozó csapatból is többen üzentek már nekem, és a rokonoktól, barátoktól is megszámlálhatatlan mennyiségű jókívánságot kaptam már. Mindenkinek nagyon szépen köszönöm" - árulta el honlapunknak az ünnepelt.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek