NŐI FOCI

Közeleg a rajt a nőknél is

Férfi csapatunk után női együttesünknél is beindul a szezon. A női NB II-es klubok képviselői és a szövetség vezetői pénteken megbeszélést tartottak.

A menetrend kialakítása és a klubok delegáltjainak megválasztása mellett a szövetség ismertette a 2014-15-ös bajnokság csoportbeosztását is.

A lebonyolítás formájáról a végső döntést a Versenybizottság mondja majd ki, de a klubok képviselői egyöntetűen azt támogatták, hogy a két csoport első 3-3 helyezettje rájátszás keretében találkozzon egymással.

Ami a csoportbeosztást illeti, csapatunk, a Videoton FC az NB II Nyugati csoportjában az alábbi 9 csapattal került egy divízióba: Szigetvári Vasas SCE (PMFC), Pécsi VSK, Nagykanizsai TE 1866, Dunaújváros Pálhalma ASE, Zalaegerszegi TE FC, DAC Unió FC (Győr), Győri ETO, Százhalombattai Testedző Club, Soproni SFAC.

A szezonról Horváth Gábor vezetőedzőt kérdeztük.

Ön is részt vett a találkozón. A változásokat figyelembe véve mik a várakozásai a következő szezonra?

Csoportunk három csapattal bővült, a Dunaújváros, a Százhalombatta és a Sopron csapatai is neveztek az új bajnokságra. Mivel a várható kialakítás szerint az első három helyezett csapat vesz részt a rájátszásban, célunk a bővítés ellenére sem lehet más, mint a dobogó elérése.

Reális elvárás ez?

A 2013-14-es szezonban negyedikek lettünk, játékosállományunk pedig nem gyengült, sőt három új játékost igazoltunk Veszprémből, így mindenképpen megvalósítható a terv.

A bajnokság augusztus végén kezdődik, a pontos menetrend természetesen megtalálható lesz a vidi.hu-n. 

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek