Kovács István: „A tavalyi szezonban megélhettük milyen a siker, idén viszont kijutott a kudarcból is”

Középpályásunk reméli, hogy a felkészülés után újra sikerrel veszi majd az akadályokat a csapat.

Hogyan értékeled a mögöttünk álló őszi szezont?

Enyhén fejezem ki magam, ha azt mondom, hogy sajnos nem kezdtük jól a szezont, és bizony ezért érhet minket kritika. Nagy változások történtek a csapat életében, végül a Horváth Ferenc által vezetett szakmai stáb iránymutatásával a csapat újra csapatként funkcionált, amelynek köszönhetően sikerült a dobogóig felérni a saját magunk által ásott nagyon mély gödörből.

Melyik volt a legemlékezetesebb mérkőzés számodra? Miért?

Két mérkőzést emelnék ki, ami nem csak nekem, de úgy érzem a csapatnak is fontos volt. Az első a Haladás elleni kupameccs első felvonása, amelyen sikerült nyernünk idegenben. Számomra természetesen azért is jó emlék, mert azon a pályán sikerült gólt lőnöm, ahol felnőttem. A csapatnak is fontos győzelem volt, mert a bajnoki bukdácsolásunkat egy kupasikerrel tudtuk enyhíteni, ami jó alapot adott a folytatáshoz. A másik, ami talán érdekesnek tűnhet, az a Ferencváros elleni idegenbeli vereségünk. Ez azért, mert olyan szinten összehozta a csapatot az egymásért való küzdeni tudással, fegyelmezettséggel, alázattal, ami után azt tudom mondani, ez egy "győzelemmel" felérő vereség volt.

Hogyan töltöd a téli szünetet és az ünnepeket?

Nyáron sajnos elváltak útjaink a mentorommal, barátommal, Sándor Gyurival, akinek nagyon sokat köszönhetek, ezért karácsony előtt meglátogatjuk őket Ausztráliában. Az ünnepeket azonban családi körben, otthon töltöm. Kaptunk személyre szabottan edzéstervet, így mindenki tudja, hogy milyen állapotban kell majd visszaérkeznie a kezdésre. Szerencsére nem vagyok az a nagyon leengedő típus, szeretek mozogni, így a szünet is aktívan telik majd.

Mit vársz a következő félévtől, a csapattól?

A tavalyi szezonban megélhettük milyen a siker, idén viszont kijutott a kudarcból is. Nyugodtan mondhatom, az előbbit sokkal jobb és könnyebb is feldolgozni, így remélem egy kemény és jó felkészülés után olyan teljesítményt tudunk bemutatni, ami eredményes, és olykor szép játékkal is párosul, és aminek köszönhetően a Videoton FC újra sikeres lesz!

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek