Kölcsön-figyelő - OTP Bank Liga 29. forduló, Merkantil Bank Liga 33. forduló

Így szerepeltek múlt héten a Vidi kölcsönjátékosai.

Hat Vidi-játékos játszik a 2018/2019-es szezonban tavasszal kölcsönben. Sós Bence az NB I-es Puskás Akadémiában, Szabó Bence a szintén élvonalbeli DVTK-ban.
Tóth Bence és Bévárdi Zsombor a Vasasban, Bolla Bendegúz pedig a ZTE-ben harcol az NB I-be való feljutásért, Réti Patrik pedig a szintén NB II-es Siófokban futballozik.
Rovatunkban minden héten beszámolunk arról, hogyan teljesítettek az előző héten a MOL Vidi FC kölcsönjátékosai.

Sós Bence (PAFC)
A Kisvárda elleni bajnokin piros lapot kapó Sós Bence egy mérkőzésre szóló eltiltását az OTP Bank Liga 28. fordulójában letöltötte, a legutóbbi játéknapon pedig már ismét a kezdőben kapott helyet a Mezőkövesd ellen 1-0-ra megnyert hazai bajnokin, és a 80. percben cserélte őt le Komjáti András vezetőedző. Győzelmének köszönhetően három pont távolságra került a PAFC a kiesőhelytől.

Szabó Bence (DVTK)
Szabó Bence ezúttal is a DVTK kezdőjében kapott helyet, és végig is játszotta a Paks elleni, hazai kiesési rangadót, melyen roppant fontos győzelmet szerzett a miskolci csapat. Azonban elmozdulni ennek a 3 pontnak köszönhetően sem tudott a kiesőhelyről a Diósgyőr, viszont egy pontra megközelítette a 10. helyezett Paksot.

Tóth Bence, Bévárdi Zsombor (Vasas)
Az elmúlt hetekhez hasonlóan Tóth Bence ezúttal is végigjátszotta a Vasas bajnokiját, míg Bévárdi Zsombor a kispadon foglalt helyet, és a 89. percben lépett pályára. Az angyalföldi együttes feljutási rangadót játszott Gyirmóton, ahol 1-0-ra nyerni tudott Balajti büntetőből szerzett góljával az utolsó 25 percben emberhátrányban játszó hazaiakkal szemben. A Vasas továbbra is a 4. helyen áll, azonban hátránya 2 pontra olvadt a feljutást érő második helyen álló Gyirmóttal szemben, míg a 3. Kaposvártól csak 1 pont választja el a fővárosi piros-kékeket.

Réti Patrik (Siófok)
A Magyar Kupa négy legjobb csapata közé jutó Soroksár otthonába látogatott vasárnap délután a Siófok, ahol óriási meglepetésre, 6-2-re kiütötte a Balaton-parti együttes Lipcsei Péter csapatát. Réti Patrik a 68. percben, 4-1-es vezetésnél lépett pályára. Győzelmének köszönhetően a Siófok 8 pontra távolodott a kiesőhelytől.

Bolla Bendegúz (ZTE)
A ZTE a kiesőhelyen álló Mosonmagyaróvár otthonába látogatott, ahol meglepetésre 1-1-es döntetlent játszottak a felek. Bolla ezúttal is végigjátszotta a meccset. Botlása ellenére a ZTE továbbra is magabiztosan vezeti az NB II-es tabellát, előnye 10 pont a második helyezett Gyirmóttal szemben.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molvidi.hu, DVTK, Vasas

További hírek