TUDÓSÍTÁS

Kodro első meccsén duplázott, legyőztük az MTK-t

A vendégek vezettek a szünetben, új igazolásunk azonban hat perc alatt két gólt szerzett a második játékrészben, 2-1-re nyertünk.

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában az MTK látogatott a MOL Aréna Sóstóba, ez volt a két csapat 52. bajnokija Székesfehérváron. Szabics Imre vezetőedző ezúttal a Kovácsik - Kojnok, Rus, Musliu, Heister - Petrjak, Szendrei, Makarenko, Dárdai - Nikolics, Zivzivadze kezdőt küldte pályára.

A 4. percben jegyezhettük fel az első Vidi-helyzetet, Petrjak adott be laposan balról, Nikolics lőtt 14 méterről, Mijatovic védett. A 10. percben megszereztük a vezetést, legalábbis két percig azt hittük: remek támadást vezettünk, Petrjak indította a szélen Heistert, aki laposan keresztbe lőtte a labdát, a hosszún érkezett Nikolics és közelről a hálóba passzolt, de némi videózás után Pintér sporttárs les miatt érvénytelenítette a találatot. 

A 15. percben Zivzivadze próbálkozott a tizenhatos sarkáról, mellé kanyarodott a labda. Hét minutummal később Petrjak remekül ívelt balról a hosszún érkező Dárdai elé, Mijatovic védte a fejest. A 25. percben villantak először a vendégek, Weir élesen lőtte középre a labdát jobbról, Miovski kevéssel maradt le. A 34. percben Kojnok beadását kifejelték, Zivzivadze szerezte meg a labdát, amit lekészített Hesiternek, védőnk ballal tüzelt 20 méterről, Mijatovic védett.

A félidő vége előtt felpörgött az MTK, egy eladott labdával Grozav indult el a kapunk felé, 19 méterről lőtt, Kovácsik a jobb kapufára ütötte a labdát. Mikor már mindenki elkönyvelte a félidei döntetlent, a ráadás perceiben megszerezték a vezetést a kék-fehérek: Weir ívelt jobbról középre, Grozav robbant be a kapu elé és védhetetlenül fejelt a hálóba (0-1).

A második játékrész első negyedórájában lassan csordogált a meccs, helyzetig nem jutottunk, a másik oldalon viszont Miovski tekerésénél Kovácsiknak kellett nagyot védenie. A 64. percben Szendrei vett le egy labdát, majd 24 méterről a bal alsó mellé lőtt.

A 67. percben a nem sokkal előbb beállt Kodro pörgette volna kapura Rus lapos beadását, de belelépett egy védő, majd a szögletet Petrjak adta be, Musliu lábáról Mijatovic kezébe került a labda. A 70. percben Kodro lőtt a tizenhatos vonaláról ballal, Mijatovic vetődve hárított. Három perc múlva büntetőhöz jutottunk: Kovács ugratta ki Heistert, Varju becsúszott és eltalálta védőnket. A tizenegyest Kodro magabiztosan lőtte a jobb alsóba, Mijatovic balra vetődött (1-1)!

A 79. percben pedig már nálunk volt az előny: Makarenko ívelt középre kicsit balról, Kodro pedig 6 méterről a jobb alsóba bólintott (2-1)!

A vége előtt nem sokkal tizenegyest reklamáltak a vendégek, miután Vancsa a földre került a tizenhatosunkon belül, de Pintér Csaba nem látott szabálytalanságot. A 3 perces ráadás közepén Haraszti szabadrúgása vágódott le a sorfalról, ám az eredmény már nem változott. 2-1-re győztünk és feljöttünk a tabella második helyére, úgy hogy egy meccsel kevesebbet játszottunk a listavezető Kisvárdánál. 

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek