Kétgólos paksi győzelem Sóstón

Szabó és Könyves találatával 2-0-ra nyert a Paksi FC az idei év utolsó hazai mérkőzésén.

A 2019-es esztendő utolsó hazai Vidi-mérkőzésére került sor szombaton kora este a Paksi FC ellen, egyúttal ez volt Joan Carrillo első mérkőzése a MOL Aréna Sóstóban, mióta ismét ő lett csapatunk vezetőedzője. Kezdés előtt Kovács Zoltán sportigazgató Hangya Szilvesztert köszöntötte, védőnk a közelmúltban játszotta 100. NB I-es bajnokiját. 

I. félidő - Csak helyzetekig jutott a Vidi

A 3. percben Petrjak beadását követően Nikolovról pattant kapu felé a labda, Rácz azonban könnyedén hárított. A túloldalon Kecskés távoli lövését ütötte ki Kovácsik. A folytatásban a mezőnyjáték dominált, a labdát többnyire mi birtokoltuk, de sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk.

A 37. percben Petrjak lódulhatott meg a bal oldalon, lendületből rávezette Osváth-ra a játékszert, befelé tolta azt, de lövés helyett passzolt, majd az akció végén Elek bombázott kapásból, Rácz kitolta a bal alsóból. Nikolov szögletét Stopira fejelte kapura, Rácz a léc alól hatalmas bravúrral mentett, így 0-0 állt a szünetben a MOL Aréna Sóstó mindkét eredményjelzőjén. 

II. félidő - A Paks kegyetlenül kihasználta helyzeteit

Csere nélkül folytatódott a találkozó, azonban az 54. percben jött a hideg zuhany. Kecskés végzett el egy szabadrúgást a térfelünk közepéről, a labda a hosszún érkező Szabó elé szállt, aki éles szögből, néhány méterről a kivetődő Kovácsik mellett gurított a kapunkba (0-1). Szűk negyedórával később Windecker lőtt 17 méterről alig kapu mellé. A 72. minutumban Nego beadását Milanov fejelte kapu fölé, majd pár pillanattal később ismét Nego adott be, a hosszún érkező Pátkai csak centikkel maradt le a labdáról. 

A 78. percben újabb gólt szerzett a Paks, a csereként pályára lépő Könyves cselezett befelé balról, majd 14 méterről a hosszú alsóba tekert (0-2). Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve támadtunk, a vendégek pedig több veszélyes kontrát is vezethettek, de újabb gól már nem született, a Paks első alkalommal tudott Székesfehérváron bajnoki meccset nyerni ellenünk. 

A Vidi utolsó idei találkozóját december 14-én a Kisvárda otthonában játssza. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek