Két székesfehérvári általános iskolával kötött megállapodást klubunk

Plusz edzések segítik legkisebb focistáink fejlődését. 

A 2021-2022-es szezontól kezdve két fehérvári iskolával, a Tóvárosi Általános Iskolával és a Vasvári Pál Általános Iskolával kezdett partneri együttműködést klubunk. A kapcsolat lényege, hogy az óvodákból, a környékbeli egyesületektől és tornákról kiválasztott gyerekek később a két intézmény valamelyikében kezdjék meg (vagy folytassák) tanulmányaikat. Ezek az iskolák lehetővé teszik, hogy a nálunk futballozó gyermekek a dupla testnevelés órák keretein belül Sóstón gyakorolhassanak, a szimpla testnevelés órák alkalmával pedig az iskolában foglalkozzanak velük edzőink.

"Évek óta jó kapcsolatot ápolunk a székesfehérvári óvodákkal, idén összesen 15 intézményből viszünk rendszeresen gyermekeket Sóstóra. Különböző foglalkozásokat tartunk nekik, és természetesen szeretnénk kiválasztani a legtehetségesebbeket, őket a klubhoz, majd a velünk szerződésben álló két iskolába irányítani” – kezdte Kenyeres Imre, utánpótlás sportigazgató.

A 6-7 éves gyermekeknek heti két edzésük van, ha ezen felül még kettőt tudunk nekik tartani az iskoláknak köszönhetően, azzal egy óriási lendületet vehet a fejlődésük. Sokat várunk ettől a partnerségtől, az a cél, hogy a következő években az U6-os és U7-es csapatok nagy része már ezekbe az iskolákba járjon, reméljük, hogy minél többen fognak a jó példát követve ebbe a két intézménybe beiratkozni. Szerencsére a Tóvárosi Általános Iskola igazgatóasszonya, Schnee Zoltánné, és Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója, Lackó Gábor is nagyon nyitott volt az együttműködésre, hiszen mindkét intézményben hagyománya van a Vidivel való jó kapcsolatnak, illetve számíthattunk a tankerület vezetőjének, Török Szabolcsnak a támogatására is” – mondta el honlapunknak Kenyeres Imre.

Szerző: Hermann Dorottya

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek