ELLENFÉL-LES

Két meccsen 6 gólt lőtt a Čukarički​ az EL első selejtezőkörében

A szerb bronzérmes a kazah Ordabaszit ejtette ki 6-3-as összesítéssel. Bemutatjuk a belgrádi együttest.

Az FK Čukarički​t 1926-ban alapították. Sokáig jugoszláv alacsonyabb osztályokban szerepelt, majd a 90-es évek közepén előbb a jugoszláv másodosztályba, majd onnan az élvonalba jutott. Nagy fordulatot jelentett a csapat életében a 2012-es év, hiszen ekkor vásárolta meg a klubot a szerb ADOC vállalat tulajdonosa, Dragan Obradović.

A 2013-14-es szezont már a szerb élvonalban kezdték el és újoncként az 5. helyen végeztek, de mivel a bajnok FK Crvena Zvezda-t kizárták a nemzetközi kupából, így az 5. helyezett még éppen elindulhatott az EL első selejtezőkörében. Az andorrai Sant Juliát 4-0-ás összesítéssel búcsúztatták, a második körben azonban az osztrák Grödig csapata már nagy falatnak bizonyult, összesítésben 5-2-vel jutottak tovább nyugati szomszédaink. Egy évvel később már bronzérmes lett a szerb bajnokságban az FK Čukarički együttese. Ezúttal is sikerrel vették az EL-ben az első akadályt, a szlovén Domzalét ejtették ki 1-0-lal, majd a második körben ismét búcsúztak, ekkor az azeri Gabala bizonyult jobbnak, összesítésben 2-1-gyel estek ki a szerbek. 

A legutóbbi szezonban ismét bronzérmet szereztek hazájuk bajnokságában, ráadásul az idény szerb álomcsapatába 3 játékost is adtak. Két védőt - Filip Stojković, Bojan Ostojić - és egy csatárt - Andrija Pavlović -, utóbbi a szerb góllövőlista harmadik helyezettje lett 18 találattal. (A napokban mindhárom játékos elhagyta a szerb csapatot, így velük már biztosan nem találkozunk.)

Az FK Čukarički az EL első selejtezőkörében a kazah Ordabaszival találkozott. Hazai pályán 3-0-ra nyertek, míg idegenben 3-3-as döntetlent játszottak, így magabiztos, 6-3-as összesítéssel jutottak tovább az EL második selejtezőkörébe. A 6 gólon hárman osztoztak, Matic, Kajevic és Mandic is kétszer találtak be. A csapat becsült összértéke 12 millió euró, és a keretben több játékos is található, akiknek az értéke egyenként eléri, illetve meg is haladja az 1 millió eurót.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek