UTÁNPÓTLÁS

Kapott gól nélkül nyert nemzetközi kupát U12-es csapatunk

Versenyző korosztályaink pedig lejátszották utolsó őszi találkozóikat a hétvégén.

A tabella 4. helyéről várhatják a tavaszi mérkőzéseket a Vidi 19 évesei, miután az utánpótlás-bajnokság 15. fordulójában a Grosics Akadémia FK ellen 4-2-re kikaptak. Az utolsó forduló góljait Koltai Tibor és Andróczi Krisztofer Alex szerezte.

Második pozícióban fejezte be U17-es csapatunk az őszi szezont, úgy is, hogy az utolsó fordulóban gól nélküli döntetlent értek el az egy hellyel mögöttünk álló Grosics Akadémia ellen.

Győzelemmel búcsúztak az őszi szezontól a Vidi U16-osai, és a remek őszi teljesítményüknek köszönhetően a tabella második helyéről várhatják a folytatást. A 15. fordulóban Szileszki Márk góljával 1-0-ra győzték le a Grosics Akadémia korosztályos csapatát.

Nem sikerült a bravúr U15-ös csapatuknak az éllovas Puskás Akadémia ellen, szombaton 2-0-ra kaptak ki Felcsúton, így a tabella 6. helyéről várják a folytatást.

Az U14-esek is vereséggel búcsúztatták az őszt, ugyancsak a Puskás Akadémia vendégeként 3-0-ra kikaptak, a csapat így a 9. helyen végzett.

Nem versenyző korosztályaink remekül szerepeltek a hétvégén. Az U12-esek kiemelkedő játékkal, kapott gól nélkül arattak kupagyőzelmet nemzetközi porondon. A Papp István Nemzetközi Teremtornán osztrák és magyar csapatok mezőnyében, összesen 12 induló között harcolták ki az elsőséget a Vidi fiataljai, úgy hogy 27 gólt lőttek és egyet sem kaptak. „Büszke vagyok a srácokra, hogy ilyen erős és rangos mezőnyben ilyen szép sikert arattak. Külön kiemelném, hogy a tornán 13 perces mérkőzéseket játszottunk, vagyis egészen rövid idő alatt rúgtunk ilyen sok gólt. Hatalmas dicséret illeti a kapusunkat, Kovács Martint is, hiszen óriási szerepe volt abban, hogy kapott gól nélkül zártunk. Horváth Benedek pedig a torna gólkirálya lett" –​ mondta Disztl Milán, az U12-es csapat vezetőedzője.

Újabb kupagyőzelmet aratott U8-as korosztályunk, ezúttal a gödöllői Sátor Kupán. A hat csapatos torna döntőjében a Vidi a Gödöllő I-et győzte le. „A torna elején csapatunk a vártnál kicsit lassabban, helyenként öncélúan játszott, ennek ellenére magabiztosan nyertük meg csoportunkat. Az egyenes kieséses szakaszban már jobb teljesítményt nyújtottunk, agresszívabban, gyorsabban, kreatívabban fociztunk, aminek köszönhetően jó csapatokat legyőzve magabiztos tornagyőzelmet szereztünk” – értékelt Gelencsér Tibor, vezetőedző.

A Vidi U7-esei is a Sátor Kupára utaztak a hétvégén, ahol a bronzig sikerült jutniuk, és a torna legjobb mezőnyjátékosának Gulyás Hunort választották.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek