Kapott gól nélkül

A Haladás legyőzésével és a Gyirmót elleni döntetlennel ezüstérmes lett a Videoton FC-Puskás Akadémia a vasi minitornán.

Csapatunk bükfürdői edzőtáborozásának egyik fő állomása volt az a minitorna, melyen a Haladás és a Gyirmót várt ellenfélként Hartyáni Gábor tanítványaira. A 45 perces mérkőzések közül elsőként a Vidi és a Haladás összecsapására került sor, a találkozó első - és mint később kiderült, győztes - találatára mindössze a 10. percig kellett várnunk. Ekkor Uros Nikolics labdájával Baracskai lépett meg a bal oldalon, majd remek ütemben tálalt a mélységből érkező Farkas Norbert elé, akit Jagodics csak szabálytalanul tudott szerelni a 16-oson belül. A jogos tizenegyes mögé Máté állt, támadónk pedig kíméletlen ítéletvégrehajtónak bizonyult, higgadtan a hálóba helyzett. A folytatásban még akadtak lehetőségek mindkét oldalon, ám újabb gól már nem esett.

Videoton FC-Puskás Akadémia - Haladás Sopron Bank 1-0

Videoton FC-Puskás Akadémia: Czirjék - Margitics, Papucsek, Vaszicsku, Farkas N. - Macsicza, Soós, U. Nikolics - Balog, Máté, Baracskai.

Gólszerző: Máté (10.)

Miután a második mérkőzésen a gyirmótiak szintén 1-0-ra legyőzték a Haladást, a torna utolsó meccse egyben a döntő is volt. Ezen az összecsapáson egy alaposan kicserélt Vidi lépett pályára, Hartyáni Gábor azoknak a labdarúgóknak is lehetőséget adott, akik a Haladás ellen nem léptek pályára. A korábbi tervek szerint a találkozón Filip Pajovics védte volna a kapunkat, hálóőrünknak azonban egy kisebb ujj-sérülés miatt ki kellett hagynia a tornát. A 45 perc során kevés helyzet alakult ki, jobbára a pálya közepén zajlott a játék, a legnagyobb ziccer Elek Bence nevéhez fűződik, csatárunk alig-alig lőtt a jobb kapufa mellé. Mivel nem esett gól, a tornagyőztes kilétéről büntetők döntöttek, itt a gyirmótiak bizonyultak pontosabbnak, 2-1-es sikerükkel megszerezték az első helyet, míg csapatunk a rendes játékidőben gólt sem kapva a második helyen végzett.

Videoton FC-Puskás Akadémia - Gyirmót FC 0-0

Videoton FC-Puskás Akadémia: Czirjék (Gábor 29.) - Farkas V., Papucsek, Macsicza, Jankovics (Margitics 39.) - Varga, Soós, Orbán G. - Balog, Elek B., Baracskai.

Hartyáni Gábor elégedetten értékelte honlapunknak a két találkozó tapasztalatait.

- Nagyon erős, élvonalbeli rutinnal felvértezett csapatokkal játszottunk. Mindkét találkozón nagyon masszívan futballoztunk, ennek is köszönhetjük, hogy nem tudták bevenni a kapunkat. Két hét választ el minket a bajnoki rajttól, ennek fényében elégedett vagyok a csapat játékával, mert a jó védekezés mellett helyzeteink voltak, gólt lőttünk, ráadásul ismét bebizonyosodott, hogy olyan keretet tudtunk kialakítni, melynek valamennyi tagja képes elvégezni a rá bízott feladatot!

(fotó: pfla.hu)

Szerző: Németh Zoltán

További hírek