Egy gól döntött

A Videoton FC-Puskás Akadémia egy szöglet utáni fejessel szenvedett 1-0-ás vereséget az Eger vendégeként.

Az NBII Keleti csoportjában a nyolcadik helyen telelő, ám nagyra törő terveket dédelgető Eger otthonában már a második percben helyzetbe került csapatunk, Margatics jobb oldali beadása után Máté pörgette a labdát kapura, a hazaiak hálóőre azonban hárított. A folytatásban kiegyenlítetten alakult a játék, mindkét oldalon akadtak gólszerzési lehetőségek. A találkozó egyetlen találata a 24. percben született, Hamous szögletére Berke emelkedett a legjobb ütemben, fejese pedig utat talált Czirjék hálójába. Az első félidő hajrájában a hazaiak hálóőre, Sztankó vált főszereplővé: a kapus előbb a léc alól tornázta ki Máté 20 méteres szabadrúgását, majd alig egy perccel később büntetőgyanús szituációban akadályozta Molnár Tibort, a játékvezető azonban tovább engedte a játékot.

A második félidőben már kevesebb helyzet alakult ki, az Eger Pavlov fejesével (a gólvonalról mentett Papucsek), míg csapatunk Farkas Norbert lövésével (a kapus védett, a kipattanót pedig eltakarították a védők Macsicza elől) veszélyeztett, eredmény nélkül. A Cegléd elleni 0-0 és a Balmazújváros 2-0-ás legyőzése után a Videoton FC-Puskás Akadémia elszenvedte első vereségét a felkészülési időszakban, de ez nagyban betudható a Hartyáni Gábor által összeállított "kemény" programnak is, csapatunk vezetőedzője a mérkőzés előtti napon is két pörgős edzést vezényelt a keretnek. A munka megy tovább, NBII-es gárdánk szombaton 11 órától a Vác csapatát fogadja Felcsúton.

Egri FC - Videoton FC-Puskás Akadémia 1-0 (1-0)

Videoton FC-Puskás Akadémia: Czirjék (Gábor 75.) - Margitics (Farkas V. 46.), Papucsek, Vaszicsku, Jankovics (Farkas N. 46.) - Macsicza, Soós (Varga 46.), Király (Orbán G. 46.) - Molnár T., Máté (Elek 46.), Baracskai (Markos 46.).

(fotó: pfla.hu)

Szerző: Németh Zoltán

További hírek