VIDI - HALADÁS

Jó formában érkezik hozzánk a Haladás

A bajnokságban még veretlenek Artner Tamás tanítványai, de a múlt és a jelen statisztikái is csapatunk sikerét ígérik.

A Haladás csapatánál ezúttal nem volt nagy játékosmozgás a nyáron, a vezetőség úgy ítélte meg, hogy az a keret, amely a tavaszi szezonban figyelemre méltót nyújtott, megfelelően erős az új bajnokság céljaihoz is. Azonban a Pécsről érkező Andorka Péter és a Győrből költöző Fehér Zoltán nevét mindenképpen érdemes megemlíteni, mint jelentős erősítést.

Az előző idényben végül a 8. helyen végzett a vasi alakulat, éppen csak elmaradva az 50 százalékos mutatótól - de ha azt is figyelembe vesszük, hogy milyen rosszul kezdte a 2011-'12-es szezont az együttes, máris bravúrnak számít a középmezőny. Eleinte, még Aczél Zoltán irányításával, a kiesés ellen küzdöttek a szombathelyiek, ám Aczél emlékezetes kényszerű búcsúja után (az edzőt fogadási botránnyal keverték gyanúba), az új trénerrel, Artner Tamással már sokkal acélosabb volt a gárda. A menetelést az új bajnokságban is folytatják eddig a zöld-fehérek, négy forduló után még veretlenek, két győzelem mellett két döntetlen áll a nevük mellett. Idegenben pedig kifejezetten remek a teljesítményük: 1-1-es döntetlen a Győr otthonában, 3-0-s siker Siófokon. Várhatóan nem lesz tehát könnyű dolgunk a masszív csapatot alkotó vendégekkel vasárnap.

A két csapat eddigi találkozóinak statisztikáit elemezve mind a távoli múlt, mind a közeli jelen óvatos bizakodásra ad okot. Eddig 65 mérkőzést vívtunk a Haladással, ebből 32-t nyertünk, 13 döntetlent értünk el, 110 gólt szereztünk és 78-at kaptunk. Először 1968-ban találkoztunk a vasiakkal, akkor Szombathelyen 2-1-re kikaptunk, csapatunk gólját Karsai László szerezte. Az első randevú kudarcát később sokszorosan feledtettük, voltak fölényes győzelmek is. Két alkalommal például hat góllal nyertünk - mindkét meccs Székesfehérváron volt -, egyszer 1977-ben, egyszer pedig 2004-ben, az utolsó alkalommal Daniel Tudor, akkori kapusunk is betalált. Három játékosunk rúgott egy mérkőzésen 4 gólt a Hali kapujába, Wollek Tibor, Jován Róbert és Zoran Kuntics.

A mostanában játszott meccseken is mi vagyunk az eredményesebbek, de a szombathelyiek szinte mindig nagy erőbedobásra késztettek minket. A bajnokságban áprilisban hajtós meccsen végeztünk 2-2-re Szombathelyen, a hazaiak 0-2-ről álltak fel. Legutóbbi hazai meccsünkön 1-0-ra diadalmaskodtunk, Vaskó Tamás 90. percben fejelt góljával. A Magyar Kupában 1-0-s összesítéssel (1-0 otthon, 0-0 idegenben) jutottunk túl tavaly a Haladáson. A csapat góljait az idei bajnokságban Iszlai Bence (2), Kenesei Krisztián (2), Radó András (2) Halmosi Péter (1) és Andorka Péter (1) jegyezték. Közülük Kenesei nem léphet pályára ellenünk, szerda reggel ugyanis kiderült, a legutóbbi fordulóban, a Diósgyőr ellen elszakadt a csatár bokaszalagja.

Szerző: Gyurina Zsolt

Fotó: vidi.hu

További hírek