InStat: Jevhen Makarenko a 30. forduló legjobbjai között

A hétvége húsz legmagasabb InStat-értékelését elérő játékosa közé Makarenko, Stopira és Dárdai került be.

Az OTP Bank Liga 30. fordulója után is elkészítette statisztikai elemzését az InStat. Az elemzőcég adatai szerint a Mezőkövesd Zsóry FC ellen 1-1-es döntetlent játszó csapatunk a cselek és a támadások számában másodikként, a passzok, a párharcok és a kialakított helyzetek számában harmadikként végzett a mezőnyben.

A forduló húsz legmagasabb InStat-indexét elérő játékosa közé három futballistánk került be: Jevhen Makarenko 259-es indexszel a kilencedik, Stopira és Dárdai Palkó 245-tel a tizennyolcadik, illetve a tizenkilencedik helyen végzett. A hétvégén a teljes mezőnyben Stopira nevéhez fűződik a legtöbb, Csongvai Áronhoz a második legtöbb passz, a földön megvívott párharcokban Nego Loic végzett az élen és ő mutatta be a legtöbb cselt is.

Az OTP Bank Liga 30. fordulójának legjobbjai az InStat-értékelések alapján (4-3-3-as felállásban):

Megyeri Balázs (DVSC, 237) - Botka Endre (FTC, 250), Samy Mmaee (FTC, 259), Georgios Antzoulas (Újpest, 259), Pászka Lóránd (FTC, 272) - Amer Gojak (FTC, 273), Kovács Barnabás (ZTE, 260), Jevhen Makarenko (MOL Fehérvár FC, 259) - Adama Traoré (FTC, 272), Eduvie Ikoba (ZTE, 254), Lisztes Krisztián (FTC, 263)

 

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek