Így látták az edzők a Videoton - Siófok mérkőzést

A siófokiak edzője szerint nincs szégyenkezni valójuk, míg a Videoton mestere szerint a győzelem volt a legfontosabb a mai találkozón.

dr. Mezey György: "A szakmai értékelés előtt mindenképpen köszönetet kell mondanom a technikai vezetőnknek, Varga Endrének és csapatának, amely olyan gyepet varázsolt Sóstóra ebben a havas időben, ami még jobb időjárási körülmények között is becsületükre válik. Számunkra ez igen fontos volt, hiszen a jó talaj elengedhetetlenül szükséges ahhoz a gyors passzokra és technikai megoldásokra épülő játékhoz, amit mi játszunk. A mérkőzésről annyit, hogy a Siófok védekezése dícsérendő - egy négyes, illetve egy ötös falat húztak a kapu elé, amit nem könnyű átjátszani. Türelemre van szükség az ilyen helyzetben, s mi kivártuk és kihasználtuk a vendégek által elkövetett hibákat, ebből szereztünk két gólt. Ezt követően már voltak olyan helyzeteink, amiket, ha kihasználunk, nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna. Az általunk képviselt játékot csak teljesen friss, minden szempontból jól koncentráló játékosokkal lehet kivitelezni. Az ősz végén járunk - sőt, papíron ugye, ez már egy tavaszi mérkőzés volt -, kicsit elfáradtunk, a győzelem volt ma a legfontosabb."

Mihalecz István: "A mai mérkőzésen nem azt játszottuk, amit szeretnénk, hanem azt, amit kell egy Videoton ellen, azaz zárt védekezésből próbáltunk meg támadásokat vezetni. Kicsit öngyilkos taktikának tűnhetett ez, de végül sikeresnek bizonyult, hiszen az első félidőben - ugyan mezőnyfölényben játszottak a hazaiak - igazi helyzeteket nem sikerült kidolgozniuk. Azt azonban már akkor érzékelni lehetett, hogy kapott gól nélkül nehezen ússzuk meg a ma esti összecsapást. A dolog pikantériája, hogy aztán abban a három percben, amikor a két gólt kaptuk, tulajdonképpen emberhátrányban játszottunk. Annak a játékosnak kellett volna fognia Sándort, aki megsérült, a többiek pedig nem tudták lereagálni a szituációt. A fehérváriak második gólja után kicsit élvezetesebbé vált a mérkőzés, hiszen igyekeztünk több támadást vezetni, sajnos nem sok sikerrel. Az eredmény ellenére azt mondom, emelt fővel jöhettünk le a pályáról."

További hírek