Így látták az edzők a Videoton - Debrecen mérkőzést

A debreceni pályaedző szerint jobb volt a DVSC a Videotonnál. Dr. Mezey György a görcsösséggel magyarázta a nehezen kivívott győzelmet.

dr. Mezey György: "Óriási mérkőzés volt, nagy téttel. Ám az, hogy a Debrecen megcélozza az első helyet, az csak egy szólam lehetett a mérkőzést megelőzően is, hiszen józan ésszel végiggondolva erre semmi esélyük sem volt. Az igaz, hogy nagyon felszívták magukat erre a bajnokira, s valóban dominálni is tudtak időnként, de ezt annak tulajdonítom, hogy nagy nyomás nehezedett a játékosaimra. Három pontért kellett játszaniuk, azért a három pontért, amelynek megszerzésével újabb hatalmas lépést tehetünk a célunk felé, s emiatt görcsösek is voltunk egy kicsit. Végül fel is hoztuk őket, amikor Szakály Dénes szép passzal indította Coulibalyt, de ez is benne van a futballban - ő adta az első gólpasszt, s ilyen értelemben ő adta a másodikat is. Összességében nem volt ez egyáltalán könnyű győzelem, ám egy bajnokság során vannak olyan mérkőzések, amelyeken mindegy hogyan, de túl kell jutni. Ez most egy ilyen volt. Hangsúlyoznám viszont, hogy csapatként ismét helyt álltunk."

Sándor Tamás, pályaedző nyilatkozott: "Nehézkes kezdés után, a mérkőzés nagyjából 20. percétől átvettük az irányítást. Sőt, ki merem jelenteni, jobban játszottunk, mint a Videoton. Próbáltunk helyzeteket kidolgozni és a hazai védők mögé kerülni. Volt, hogy sikerrel jártunk és volt, hogy nem. A második félidőben is voltak lehetőségeink, de pontot sajnos nem sikerült végül szereznünk."

További hírek