FELKÉSZÜLÉS

Hétfőn tíznapos szlovéniai edzőtáborba utazik csapatunk

Pető Tamás együttese három felkészülési meccset játszik Szlovéniában.

Július 8. és 17. között a szlovéniai Kranjska Gorán edzőtáborozik csapatunk. A sípályáiról híres üdülőközpont az olasz, osztrák és szlovén hármashatár közelében helyezkedik el. Az olasz határtól 6 km-re, az osztráktól pedig 2 km-re található az alig több mint 5000 lakosú település. A város egyik végéből a másikba a gyalogtávolság kevesebb mint 15 perc. A hivatásos sízők a világkupában is pontozott Vitranc Kupáért versenyezhetnek a szlovén síparadicsomban minden évben.

A Kranjska Gora mellett található Jasna-tó Szlovénia egyik legnagyobb nevezetessége. Mindenhonnan érkeznek turisták, hogy megcsodálják a tó mesés színét és füredjenek benne nyáron. Jezersko Jasna a tó neve szlovénül, amiből a jezersko "tavakat", míg a jasna pedig "tisztát" jelent. Neve találó, hiszen az átlátszó Pišnica folyó gleccservize táplálja mind a déli és mind az északi tavat.

(Fotó: Tomo Jesenicnik/slovenia.info)

A tó egyik jelképe az északi oldalon álló bronz kőszáli kecske szobor. A Triglav Park jelképe védelmezi a tavat és a nemzeti parkot. Zlatorog egyébként arany szarvat jelent. Érdemes azt is tudni, hogy a legenda szerint kincs rejtőzik a Júliai Alpokban (vagyis a Triglav Parkban). A kincset pedig csak az tudja megtalálni, aki megfejti a rejtvényt - ami közül az egyiket Zlatorog szarva rejti - olvasható a Szlovéniai Kisokosban.

Csapatunk a szlovén edzőtáborban három felkészülési mérkőzést is játszik: július 11-én 17:30-tól a szerb Cukaricki, július 13-án 11:30-tól a szlovén NK Dekani, július 17-én (Bledben) 15 órakor a török Göztepe ellen mérkőzünk meg.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek