Hartyáni Gábor csapata 1-1-es döntetlent játszott

A szombat délelőtti felkészülési mérkőzésen a Megyei I-es bajnokcsapat - a Csákvár - látogatott Felcsútra.

Felkészülési mérkőzés

Videoton Puskás-Akadémia - Csákvári TK 1-1 (0-0) Gólszerző: Máté (65'), Katona (85)

Videoton PFLA: Somodi (Pajovics 46') - Szolnoki (Papucsek 46'), Vaszicsku, Milanovic (Macsicza 46'), Jankovics (Balog 46') - Margitics, Varga (Soós 46'), Uros Nikolics (Orbán 46'), Baracskai (Móri 46') - Lencse (Máté 46'), Vujovics (Elek B. 46')

Csákvár: Hegedűs - Ambrus, Sötét, Bencze, Béres - Molnár, Domján, Rigó, Imrik - Tornyai, Németh
csere: Mészáros, Katona, Kövecses, Csordás, Végvári, Szarka, Schuppa

Hartyáni Gábor csapata azt a Csákvárt fogadta szombaton délelőtt felkészülési mérkőzésen, akik 100%-osan nyerték meg a Megye I-es bajnokságot 135 rúgott és csupán 9 kapott góllal. Ráadásul a vendégek szerdán, szintén felkészülési mérkőzésen 2-0-ra nyerni tudtak az NB II-es Tatabánya otthonában, úgyhogy egyáltalán nem számíthatott senki sem könnyű mérkőzésre. A találkozót Paulo Sousa a helyszínen tekintette meg, ami érthető is, hiszen az első keretből több játékos is pályára lépett.

A meccs első 20 perce kiegyenlített játékot hozott, igazi nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Az első félidő közepén aztán egyre jobban átvette az irányítást a "kis Vidi" és Margitics a 35. percben, 13 méterről nagy kapufát lőtt. Vujovics és Nikolics is helyzetbe került az első 45 percben, azonban gólt nem sikerült egyik játékosnak sem lőnie.

Fordulás után továbbra is csapatunk játszott fölényben, mely a 65. percben már az eredményen is megmutatkozott, hiszen Máté 21 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Feltűnő volt, hogy a vendégek mennyire agresszíven, sőt helyenként durván játszottak. Néhány perccel a vezető gól megszerzése után, például lekönyökölték a gólszerzőnket, aki ugyan folytatni tudta a játékot, azonban csúnyán bedagadt a szeme a meccs végére. A 78. percben Molnár rúgta fel Orbán Gáspárt, a játékvezető pedig kiállította a csákvári játékost, de mivel ez edzőmeccs volt, ezért a helyére a vendégek edzője becserélhetett egy másik labdarúgót. Nevezetesen Katona Lajos érkezett Molnár helyére, és ha már beállt, akkor a 85. percben gólt is szerzett: egy remek indítást helyezett a kifutó Pajovics fölött a kapuba. Csapatunk ugyan sokkal több helyzetet dolgozott ki, mint a Csákvár, azonban ezúttal mindez kevés volt a győzelem megszerzéséhez.

"Összességében elégedett vagyok a csapat játékával. Persze bosszantó, hogy nem sikerült megnyerni a meccset, de a felkészülés korai szakaszában vagyunk, egyelőre az eredmény még másodlagos szempont, a játék a lényeg. Sajnálom, hogy a Csákvár sokszor durván játszott, érthetetlen volt számomra, hogy mindez mire jó."

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek