VIDEOTON FC - PMFC 5-1 (3-1)

Háromból három, továbbra is 100%-osak vagyunk

A pécsiek szerezték meg a vezetést, amit Nikolics gyorsan kiegyenlített, majd még további négy gólt szerzett csapatunk.

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában a nyeretlen látogatott a veretlen otthonába, azaz Vidi - PMFC bajnokit rendeztek a Sóstói Stadionban.

A mérkőzés első negyedórája eseménytelenül telt el, csupán egy Juhász-fejest jegyezhettünk fel a 10. percben. A 23. percben Frőlich hozta játékba Szatmárit, a pécsi játékos egyedül vezethette Calatayudra a labdát, kapusunk szenzációs bravúrt mutatott be. A szögletből viszont Frőlich megszerezte a vezetést a PMFC számára, méghozzá ritkán látható, óriási bombagólt lőtt 25 méterről, kapásból (0-1). A gól felrázta csapatunkat és két percen belül sikerült is egyenlítenünk. Nikolics kapott remek labdát, Uzoma a 16-oson belül utolsó emberként szabálytalankodott csatárunkkal. Bognár játékvezető azonnal felmutatta a piros lapot, a büntetőt pedig Nikolics higgadtan értékesítette (1-1).

Két perccel később Vinícius és Grumic kakaskodtak, Grumic pedig rúgó mozdulatot tett játékosunk irányába, jogosan mutatta fel a piros lapot a mérkőzés játékvezetője a pécsi játékosnak. Kettős emberelőnyben Juhász Roland a védelem tengelyéből előre ment a csatársorba. A 36. percben Álvarez remek beadását Vinícius fejelte a pécsi kapuba (2-1). Öt perccel később Kovács adott pazar labdát Nikolicsnak, aki tolt egyet rajta, majd 15 méterről nagy gólt lőtt (3-1).

A szünetben a vendégek kettőt, mi egyet cseréltünk. Nálunk a sárga lapos Vinícius helyére Zé Luis lépett pályára. Nem kellett sokat várni az első helyzetére, a 47. percben honfitársa, Stopira beadását fejelte kapu mellé. A későbbiekben is aktívan játszott a Zöld-foki-szigeteki támadó, több alkalommal is veszélyeztetett, fejjel és lábbal egyaránt. Ahogy teltek a percek, érthető mód egyre jobban elfáradt a kilenc emberrel játszó pécsi csapat, emiatt pedig egyre több dolga akadt Dibusznak, aki viszont több nagyszerű védést is bemutatott. A 70. percben azonban már ő is tehetetlen volt, Álvarez szögletét követően Zé Luis fejjel megcsúsztatta a labdát, a hosszú oldalon Sándor 7 méterről védhetetlenül kilőtte a hosszú alsó sarkot (4-1)!

A 72. percben Calatayud remek ütemben, kivetődve szerezte meg a labdát Márkvárt elől. Egy perccel később Álvarez kilenc méterről leadott lövését védte bravúrral Dibusz, a 76. percben azonban támadónk túljárt a pécsi kapus eszén, 23 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (5-1). A mérkőzés utolsó perceiben Dibusz még több hatalmas bravúrt is bemutatott, így az eredmény már nem változott.

Jövő héten vasárnap a szintén 100%-os Paks látogat a Sóstói Stadionba!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek