TUDÓSÍTÁS

Hajrában szerzett gólokkal döntetlen az Újpest ellen

2-0-ra is vezettek a lila-fehérek, de Scsepovics és Hadzic fejesével sikerült egyenlítenünk.

Harmadik bajnokiját játszotta csapatunk az OTP Bank Liga 2017-18-as kiírásában vasárnap 18 órai kezdettel. Zsinórban harmadszor is a Pancho Arénában léptünk pályára, ellenfelünk ezúttal a bajnokságot két döntetlennel indító Újpest FC volt.

A kezdő sípszót megelőzően Kovács Zoltán sportigazgató Pátkai Mátét, együttesünk középpályását 250. NB I-es mérkőzése alkalmából köszöntötte (az elmúlt fordulóban, a PAFC ellen jubilált játékosunk).

A mérkőzést nem kezdtük jól, a 7. percben Nagy Dániel szaladt el a bal oldalon, befelé húzott és Kovácsik kapujának bal oldalába csavart (0-1).

A 15. percben alakult ki az első kisebb Vidi-lehetőség. Lazovics ívelt be egy szabadrúgást középre, Pajovics elöklözte, de Suljic azonnal lőtte a kipattanót. Egykori hálóőrünk kiejtette a játékszert, amit Fejes próbálhatott meg a kapuba paskolni, de Albert asszisztens lest jelzett.

Nem sokkal később Nego ugratta ki két védő között Suljicot, aki közvetlen közelről, az alapvonalról pontatlanul gurított középre. A 20. percben Lazovics hibázott 17 méterről. Hat percre rá Henty került lövőhelyzetbe 19 méterre a kaputól, ám a próbálkozás elkerülte a kaput.

A 37. percig kellett várni az újabb vendéglehetőségre, ekkor Novothny indult el hasonlóan, mint ellenfelünk gólja előtt, de ő ezúttal a rövidet célozta, Kovácsik nagy vetődéssel kitolta a sarokból. A szögletet Litauszki csúsztatta mellé.

A második félidő néhány kisebb vendéglehetőséggel kezdődött, az 54. percben pedig Lazovics szabadrúgása ment el veszélyesen keresztbe a kapu előtt. Momentumokkal később Mohl távoli lövését védte magabiztosan Kovácsik.

Az 57. percben Barczi Dávidot Mirko Maric váltotta. A cserét követően Henty próbálkozását kellett hárítania Pajovicsnak. Két perccel később Scsepovics játszott Maric elé ziccerben, horvát támadónk egy kissé hosszan vette át a labdát, így a védők tisztázni tudtak.

Fokozódott a nyomás az Újpest kapuján, sorra rúghattuk a szögleteket és kísérleteztünk lövésekkel. A 63. percben ennek ellenére Nagy Dániel elé pattant a labda helyzetben, a vendégek támadója azonban nem találta el a kaput. A túloldalon Pauljevics mentett a gólvonal közelében.

A 67. percben Henty vett le szépen mellel egy labdát a tizenegyespont környékén, ám közelről már csak Pajovicsba tudta paskolni a játékszert. Az ivószünet után megszületett a második újpesti gól. Windecker passzát ismét Nagy Dániel váltotta gólra (0-2).

A 77. minutumban Novothny próbálkozását védte Kovácsik, majd Szabó Bence is lehetőséget kapott, ő Danko Lazovics helyén. A hajrába lépve Szabó Bence előtt is adódott egy lehetőség, de Pajovics jó ütemben lépett ki a kapujából és felszedte a labdát.

A 86. percben aztán megérdemelten szépítettünk: egy Szabó-szögletet Marko Scsepovics váltott gólra a hosszún (1-2). Szerb csatárunk alig fejezte be az ünneplést, máris újabb találatot értünk el: egy szöglet után Suljic adott be, Hadzic pedig berobbant és egalizált (2-2).

Bár a legvégén még Henty is kapu felé bólinthatott egy sarokrúgást, valamint egy veszélyes lövése is volt, a győztes találatot már nem sikerült bevinnünk, így 2-2-vel zárult az összecsapás.

Legközelebb csütörtökön lépünk pályára, az Európa Liga harmadik selejtezőkörének visszavágóján a Bordeaux csapatát fogadjuk.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek