ELLENFÉL-LES

Az új szezonban eddig veretlen Újpestet fogadjuk vasárnap

Csapatunk 18 órai kezdettel mérkőzik a nyáron jelentős változásokon átesett lila-fehérekkel.

Harmadik összecsapására készül az OTP Bank Liga 2017-18-as kiírásában a Videoton FC, a Balmazújváros és a Puskás Akadémia gárdái után ezúttal az Újpest FC-vel nézünk farkasszemet vasárnap 18 órától. 

A lila-fehérek 1904-es élvonalba való feljutásuk óta mindössze az 1911-12-es idényt töltötték a másodosztályban, ezzel ők az egyetlen klub, amely csapatunk első NB I-es részvétele, azaz 49 éve az összes szezont az első osztályban játszotta le. Az 1885-ös alapítású, hússzoros magyar bajnok, kilencszeres kupagyőztes együttes a 2010-es években a 6. helynél feljebb még nem végzett a tabellán, de mivel idén nyáron lejárt átigazolásokból való kizárásuk, 2017-18-ra számos új játékossal erősítettek. 

Visszatért a negyedik kerületbe Litauszki Róbert és az egykori válogatott Simon Krisztián, mellettük pedig leigazolták a teljesség igénye nélkül Nagy Dánielt, Branko Pauljevicset, Obinna Nwobodót, Alassane Diallót, Mijusko Bojovicsot és Novothny Somát is. 

Az egykori vidis kötődésű labdarúgók közül az Újpestnél futballozik a nyártól Zsótér Donát, Tischler Patrik és bajnokunk, Filip Pajovics is, míg Mohl Dávid már évek óta a lila-fehéreknél rúgja a bőrt. 

Az egyik 2016-17-es kulcsjátékos, a góllövőlistán 12 találatával Marko Scsepovics mögött harmadik helyen végző macedón Enisz Bardi - valamint Balajcza Szabolcs, Mihajlo Perovics, Nemanja Andrics, Balogh Balázs, Jonathan Heris, Kecskés Ákos és Nagy Gábor - távozását követően a transfermarkt.de becslése szerint keretük összértéke 6,3 millió euró, ami az OTP Bank Liga középmezőnyébe rangsorolja őket. Legértékesebb játékosuk a portál szerint a feljebb már említett Diallo és Litauszki mellett Kálnoki Kis Dávid, őket 400 ezer euróra becsülik.

Csapatunkhoz hasonlóan az Újpest is két bajnoki fordulón van túl a jelenlegi évadban. Az első körben Paksra látogattak, ahol korai vezetésük után végül 2-2-es döntetlent értek el; majd ugyanezt az eredményt a Ferencváros elleni derbin is megismételték, ahol egészen a 90. percig nyerésre álltak - de végül ikszeltek. Négy, idénybeli góljukat négy különböző játékos, név szerint Branko Pauljevics, Windecker József, Novothny Soma és Nagy Dániel szerezte. A Vidi elleni összecsapást két ponttal, a 7. helyről várhatják.

Szerző: Guber Péter

További hírek