TUDÓSÍTÁS

Győzött az MTK a MOL Aréna Sóstóban

Hangya góljával már a 8. percben vezetést szereztünk, de a második félidőben megfordították a meccset a vendégek.

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában az MTK együttese érkezett Székesfehérvárra. A kék-fehérek a legutóbbi játéknapon hazai pályán kaptak ki 3-1-re az Újpesttől, szerdán viszont Kazincbarcikán továbbjutottak a MOL Magyar Kupában. Mi az elmúlt hétvégén az FTC vendégeként szenvedtünk vereséget, a kupában viszont kiejtettük a Vasast és bejutottunk a legjobb 16 közé.

Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Kovács D. - Nego, Musliu, Stopira, Fiola, Hangya - Houri, Alef, Dárdai - Petrjak, Zivzivadze kezdőnek szavazott bizalmat.

Az első lehetőség a vendégeké volt, Varga tekert kapu elé egy szabadrúgást, Kovács magabiztosan fogta a labdát egy fejes után. A 8. percben viszont mi szereztünk vezetést: Alef passzolt Petrjakhoz, aki szöktette Dárdait a jobb szélen, ő az alapvonalig vezette a labdát, majd visszapasszolta azt a túloldalon érkező Hangyának, aki 12 méterről a jobb alsóba lőtt (1-0)!

A 13. percben Schön lövését védte Kovács, a 16. percben Zivzivadze éles szögből az oldalhálót találta el. A 27. percben újra Zivzivadze próbálkozott, ezúttal jobbal lőtt, Mijatovicnak nem okozot gondot. A 36. percben Alef adott nagy labdát Petrjaknak, aki a kifutó kapus mellett nem tudta elvinni, Mijatovic lábbal szerelte támadónkat. Pár pillanattal később Dárdai csinált két szép cselt a vendégek tizenhatosán belül, majd jobbal lőtt, blokkolt egy védő. A félidő vége előtt előbb Petrjak lőtt 15 méterről mellé, majd Mezei szabadrúgása után védett nagyot Kovács Dániel. Szünetben 1-0-ra vezettünk.

Szép támadással kezdtük a második félidőt, a végén azonban Petrjak lövése pontatlan volt. A 49. percben Schön egy csellel elment a bal szélen, majd remekül hozta játékba a középen üresen érkező Vargát, akinek lövését óriási bravúrral védte Kovács! Négy minutummal később egyenlítettek a fővárosiak: Varga 19 méterről végezhetett el egy szabadrúgást, Kovács nagy bravúrral a felső lécre tolta a labdát, de a kipattanót Miovski közelről az üres kapuba fejelte (1-1).

Az 57. percben Zivzivadze kapott jó labdát Dárdaitól, éles szögből kapura lőtt, Mijatovic védett. A következő percben Zivzivadze előkészített: jól adott balról középre, az érkező Petrjak 9 méterről lőtt, Mijatovic nagy bravúrt mutatott be, óriási helyzet maradt ki.

A 73. percben Funsho szabálytalankodott Schönnel szemben a tizenhatoson belül, a tizenegyest Varga Roland váltotta gólra, a balra mozduló Kovács mellett a jobb alsóba lőtt (1-2).

Az utolsó negyedórában minden megtettünk, hogy legalább az egyik pontot itthon tartsuk, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítanunk. Alef fölé szálló lövése, majd a ráadásban esett piros lapja volt említésre méltó esemény, az MTK végül 2-1-re megnyerte a találkozót. 

Legközelebb február 20-án, szombaton lépünk pályára, a DVTK-t fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban.

 

 

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek