Az ötödik helyezett MTK látogat vasárnap a MOL Aréna Sóstóba

Jelenleg négy pont a különbség a két csapat között. 

Az MTK az eddigi 20 bajnokijából nyolcat megnyert, öt döntetlen mellett pedig hétszer kikapott. 29 gólt szereztek a kék-fehér mezben futballozó fővárosiak és 27-et kaptak. Ősszel az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 3-1-es vereséget szenvedtünk az MTK-tól.

A 2020/2021-es szezonban 4-0 volt a legnagyobb arányú MTK-siker, az Újpestet verték idegenben, és ugyancsak 4-0 volt a legnagyobb arányú veresége is Michael Boris legénységének, méghozzá a Paks otthonában. 

A téli átigazolási időszakban Gera Dániel, Horváth Olivér, Katona Máté és Lencse László távozott az MTK-tól, hat futballista pedig ugyancsak a téli átigazolási időszakban érkezett a kék-fehérekhez: Nikolai Alho, Hrisztijan Georgievszki, Kaka Godwords, Marko Perkovic, Varga Roland. Utóbbi játékos a Ferencvárostól érkezett, és négy bajnoki mérkőzésen háromszor volt eredményes, valamint két gólpasszt is kiosztott már az MTK-ban, de a szerdai MOL Magyar Kupa-meccsen is betalált az ellenfél kapujába - az NB II-es Kazincbarcikát magabiztosan győzte le az MTK 4-1-re, a legjobb 16 között pedig a Tállya ellen lép majd pályára február 24-én a fővárosi kék-fehér együttes. 

Ezúton is felhívjuk figyelmeteket, hogy a vasárnap 17.00-kor kezdődő MOL Fehérvár FC - MTK bajnokit zárt kapuk mögött rendezzük meg, kérünk benneteket, ne induljatok el a mérkőzésre, mert nem fogtok tudni belépni a stadionba! Az összecsapásról a molfehervarfc.hu oldalon élő, szöveges tudósítást olvashattok, az M4 Sport-on és az m4sport.hu weboldalon pedig élőben nézhetitek a meccset!

 

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek