TUDÓSÍTÁS

Győzelemmel kezdtük a tavaszi szezont

Anel Hadzic és Stefan Scsepovics találataival nyertünk a Vasas ellen.

Első 2018-as tétmérkőzését játszotta csapatunk szombaton délután. Az ellenfél a Vasas együttese volt, amely az OTP Bank Liga 9. helyén telelt.

Az angyalföldiek együttese keveset formálódott a tél folyamán, mindössze egy olyan játékos került be, aki az ősszel még nem volt a csapat tagja: Barczi Dávid, a Vidi télen távozott középpályása. Marko Nikolics vezetőedző ezzel szemben több új igazolásunkat a kezdőbe nevezte, így Stefan Scsepovics és Boban Nikolov is debütálhatott az NB I-ben. Huszti Szabolcs és Tomás Tujvel a kispadon kapott helyet, ahogy az első csapathoz a télen felkerült Elvir Hadzic is.

A mérkőzés első említésre méltó momentuma a Vasas nevéhez köthető, az első percben Hangya lőtt gyengén 17 méterről. Ezt követően egészen a 19. percig kellett várni a következő helyzetre. Ekkor Stopira lépett ki a bal oldalon és 14 méterről lövés helyett a passzt választotta, ám labdája elsuhant Pátkai előtt.

A 23. minutumban Hadzic tüzelt jó 23 méterről, labdáját mintha zsinóron húzták volna, de Kamenár szép vetődéssel szögletre ütötte. A 26. percben született meg a magyar futballtavasz második, a Vidi idei első bajnoki gólja: Stopira bal oldali beadására Hadzic érkezett, aki bal lábbal szépen lőtte el a tehetetlen Kamenár mellett a labdát (1-0).

A 31. percben Berecz 17 méteres lövésébe Fiola vetette bele magát, így a labda mellépattogott, csak szöglet következett. Három minutummal később Lazovics gyönyörű passzából Nikolov egy az egyben maradt védőjével és a lövést választotta, ám Kamenár leért a labdára.

Nem sokkal ezután egy 30 méteres Lazovics-beadást Stefan Scsepovics bólintott kapura, Kamenár nagyot védett. Az igazi ziccer azonban csak a 38. percben jött: egy 20 méteres Lazovics-szabadrúgást ismételten Stefan fejelt el, de csak megcsúsztatni tudta, érkezett Stopira, aki 5 méterről, vetődve óriási erővel lőtt a felső lécre. Hadzic oldalról ismételhetett, rádőlt, de közeli lövése egy védő karjáról pattant szögletre.

A 40. percben kiegyenlített a Vasas. Barczi passza után, Remili adott egyből középre, Ádám Martin pedig bekotorta a kapufa mellett a labdát (1-1).

Kis híján hidegzuhany lett belőle, mert másodpercekkel később megint Ádám veszélyeztetett, 19 méteres bombáját Kovácsik tolta a kapufára. Hatalmas védés volt. A 43. percben Nego beadását Marko Scsepovics fejelte 13 méterről fölé.

A félidőre 1-1-es állással vonultak a csapatok, a szünetben pedig nem történt csere egyik csapatban sem.

A második játékrészt Vida 23 méteres kísérlete "konferálta fel", amelyet Kovácsik magabiztosan fogott. Az 51. percben osztotta ki Szabó Zsolt játékvezető a meccs első sárga lapját, amelyet Ádám Martin Fiola lekönyökléséért kapott. Nyolc percre rá Barczi lépett oda Stopirának, ezután is előkerült a sárga kártya.

A 61. percben visszavettük a vezetést. Lazovics pörgetett a szélre Nikolovnak, aki középre emelt, Stefan pedig Risztevszkit megelőzve berobbant és a kapuba fejelt (2-1).

Egy perccel később Risztevszki honfitársát, Nikolovot tarolta le, amiért sárgát kapott. Ezután kényszerű cserét kellett végrehajtanunk: Stopira nem tudta folytatni, Vinícius állt a helyére, Fiola Attila pedig balhátvédként játszott tovább. (Dr. Kovács Tibor csapatorvos tájékoztatása szerint izomsérülés veszélye miatt, elővigyázatosságból történt a csere.)

A 69. percben egy ártalmatlan szituációban Benes ütközte le feleslegesen utolsó emberként Lazovicsot, Szabó sípja néma maradt. A következő akció során közelről szerb támadónk kezére lőtték a játékszert, amiért felmutatták neki a sárgát.

A 72. percben egy kontrát megelőzve a Viditől télen távozó Barczi Lazovicsnak rúgott oda, amiért a második lapját is megkapta, tíz emberre fogyatkozott a Vasas. Még nem volt vége a "Lazovics-perceknek": másodpercekre rá ugyanis szerb támadónk 22 méterről bombázott fölé.

Az első angyalföldi cserére a 76. percben került sor, Pavlov állt be Remili helyett. Három perccel ezután Hadzic szabálytalankodott vele sárga lapot érően. A 82. percben Ádám beadása Negóról pattant kapunk mögé, elsőre öngólnak tűnt. A szöglet utáni támadásból Benes rántotta le Lazovicsot a tizenhatoson, de Szabó ismét nem ítélt szabálytalanságot.

Az utolsó percekben Varga is lehetőséget kapott Marko Scsepovics helyett, Kovács István pedig Danko Lazovicsot váltotta, míg a Vasasnál Egerszegi jött le és egykori bajnokunk, Vaskó Tamás állt be.

Az állás a végén már nem változott, így a csapatunk győzelemmel kezdte 2018-as bajnoki szereplését. A következő fordulóban Kispestre látogatunk.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek