Győzelem a Haladás ellen

Fehérvári mezőnyfölény jellemezte a kevés helyzetet hozó bajnokit, melyet végül Kovács István góljával nyertünk meg. 

Az OTP Bank Liga NB I 22. fordulójában a sereghajtó Haladás látogatott Székesfehérvárra. Mindkét csapat játszott szerdán Magyar Kupa-meccset, a mieink a Taksonyt győzték le idegenben 1-0-ra, míg a szombathelyi együttes Mezőkövesden ért el gól nélküli döntetlent. Kezdés előtt Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte Stopirát, aki a DVTK ellen játszotta 150. NB I-es mérkőzését. 

Első félidő - nem forogtak veszélyben a kapuk

Rögtön a találkozó elején sikerült mezőnyfölénybe kerülnünk, azonban igazán nagy gólhelyzetet nem jegyezhettünk fel az első játékrészben egyik kapu előtt sem. A 16. percben Ivanov távoli lövését védte roppant magabiztosan Kovácsik. Ugyanebben a percben Scsepovics is elvállalt egy távoli lövést, a labda azonban nem talált kaput. A 24. percben Elek indította Negót, aki szépen átvette a labdát, átverte védőjét és ballal középre adott, az érkező Hodzic azonban nem találta el jól a játékszert. Félóra játékot követően Rabusic éles szögből lőtt laposan, gyengén kapura, Kovácsiknak nem okozott gondot a védés. A 38. percben Hodzic fejelte kapu fölé Nego beadását. Ez volt a játékrész utolsó említésre méltó eseménye. 

Második félidő - Kovács István döntött el el a 3 pont sorsát

A második félidő nagy Vidi-helyzettel kezdődött, a 49. percben Scsepovics beadása találta üresen Milanovot az ötös sarkán, bolgár játékosunk azonban nem fordult kapura, hanem Hodzicot akarta játékba hozni, a passz viszont nem jutott el a címzetthez. Az ellentámadásból Ivanov került ziccerbe, majd a kapunkba lőtt, az asszisztens lest jelzett, így maradt a 0-0. Öt perccel később egy trükkös szabadrúgás-kombinációnál Rui Pedro emelt a sorfal mögé Rabusichoz, a cseh csatár jócskán fölé lőtt.

Negyedórával a mérkőzés vége előtt Ofosu lódult meg Németh Milán labdájával, majd befelé húzott és Nego, valamint Juhász mellett is elvitte, 20 méterről kapura lőtt, Kovácsik védett! A 78. percben megszereztük a vezetést: Scsepovics bal oldalról jobbal adott be, a labda a kapu felé kanyarodott, Kovács befutott a védője mögé és beleért, Király tehetetlen volt (1-0).

Kovács István nagyon sportszerűen nem ünnepelte meg a gólját, hiszen azt nevelőklubja ellen szerezte. A 86. percben Scsepovics távoli, életerős lövése akadt el egy szombathelyi védőben. A végén maradt az 1-0, továbbra is a második helyen állunk és maradt 6 pont a hátrányunk az FTC mögött, a zöld-fehérek ugyanis 4-0-ra győztek a Puskás Akadémia ellen.

Csapatunk jövő héten két tétmeccset játszik a MOL Aréna Sóstóban. Szerdán 18 órakor a Taksony SE elleni kupavisszavágóra kerül sor, szombaton 17 órakor pedig a Kisvárdát fogadjuk NB I-es bajnokin. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molvidi.hu

További hírek