TUDÓSÍTÁS

Gradisar góljával győzelem az MTK ellen

Szlovén támadónk góljával az első félidő végén megszereztük a vezetést, majd a sok hiányzó ellenére végig dominálva arattunk fontos győzelmet a bajnokságot remekül kezdő fővárosi kék-fehérek ellen.

Az MTK Budapest elleni bajnokin Pető Tamás a régóta maródi Kalmár Zsolt, a közelmúltban műtéten átesett Ominger Gergő, Lirim Kastrati duó, és a bokasérülése utáni rehabilitációját végző Babos Bence mellett nem számíthatott a mandulagyulladás miatt hiányzó Huszti Andrásra, míg Holender Filip gyermeke születése miatt hagyta ki az összecsapást.

OTP Bank Liga, 2024-2025, Őszi szezon, 6. forduló

30 augusztus péntek

Fehérvár FC
  • Gradisar

1-0

Sóstói Stadion Székesfehérvár

MTK Budapest

Fehérvár FC

Dala Martin - Bohdan Melnyik, Nikola Serafimov, Spandler Csaba, Ivan Milicevic - Csongvai Áron - Kovács Mátyás (Tobias Christensen 76'), Katona Mátyás (Berki Marcell 82'), Nicolas Stefanelli (Simut Mario 82'), Pető Milán (Bedi Bence 57') - Nejc Gradisar (Kovács Patrik 76')

MTK Budapest

Demjén Patrik - Varju Benedek, Kata Mihály, Kosznovszky Márk (Molnár Ádin 70'), Molnár Rajmund (Jurina Marin 55'), Bognár István, Polievka Róbert, Kocsis Gergő Bence, Hej Viktor (Horváth Artúr 13'), Beriashvili Ilia, Kovács Patrik (Antonov Nemanja 70')

Játékvezetők

Kovács Imre

Vígh-Tarsonyi Gergő, Szécsényi István, Zierkelbach Péter, Urbán Eszter

Miután Tóth Balázs Angliába, a Blackburn Rovershez szerződött, a székesfehérvári születésű Dala Martin debütált a Vidi kapujában. Pető Tamás a Dala - Melnyik, Serafimov, Spandler, Milicevic - Csongvai - Kovács M., Pető, Stefanelli, Katona - Gradisar tizenegyet küldte pályára.

Jól kezdtük a mérkőzést, sok futással és magas letámadással megnehezítettük a fővárosiak dolgát. Spandler és Hej vívtak fejpárbajt, a kék-fehérek játékosa megsérült, később le is kellett cserélni. A 17. percben Milicevic mintaszerű beadására Kovács Mátyás érkezett a hosszún, ziccerben mellé helyezett. Az első félidő első felében harcos Fehérvárt és jobbára védekező MTK-t láthattak a szurkolók.

A 20. minutumban Dala is bemutatkozott, előbb remek vetődéssel oldalra tolta Polievka 12 méteres löketét, majd egy szögletet öklözött ki a mezőnybe. Az ivószünet után felbátorodtak a vendégek, a 35. percben Horváth veszélyes lövését Spandler blokkolta. A 41. minutumban Katona ugrott be a védők és a kapus közé, elpöckölte a labdát, de az érkező Gradisar elől Varju felszabadított.

A félidő hajrájában, a 46. percben megszereztük a vezetést: Stefanelli jobb oldali beadását a védőjét megelőző Gradisar csúsztatta a hálóba (1-0).

A második félidő is Vidi-helyzettel indult: Stefanelli indította Katonát, aki az oldalhálóba bombázott. A következő befejezést már argentin támadónk vállalta magára, lövését Demjén fogta, akárcsak a 62. percben a Pető Milánt váltó Bedi kísérletét. A fővárosiak kapusa nem pihent, a 65. minutumban Katona távoli szabadrúgását is kikapta a bal alsóból.

A vezetőedzők cserékkel frissítették csapatukat. Az MTK próbált támadásokat vezetni, de a játékukból hiányzott az átütőerő. A 76. percben Christensen és Kovács Patrik érkezett Kovács Mátyás és Gradisar helyére, majd a hajrában Berki és Simut állt be Stefanelli és Katona helyett. Magabiztosan őriztük az előnyt, a kék-fehérek semmi veszélyt nem jelentettek Dala kapujára.

A 83. percben eldőlhetett volna a mérkőzés; Christensen szépen lőtt a hosszúba, sajnos lesről. A végére Dala bravúrjai maradtak: a hajrában előbb Kocsis fejesét védte szép mozdulattal, majd Polievka 12 méterről eleresztett lövésére is leért.

Lepergett a hat perc hosszabbítás is, az eredmény nem változott. A sok hiányzó ellenére csapatunk harcos játékkal legyőzte az MTK-t.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek