Gól nélküli mezőnyfölény - Videóval

A Videoton FC-Puskás Akadémia 0-0-s döntetlenre végzett az André Alves sógórát tesztelő Restart-Ceglédi VSE ellen.

Nem várt könnyű ellenfél az első felkészülési mérkőzésére készülő csapatunkra, a ceglédiek negyedik helyről várják a tavaszt az NBII Keleti csoportjában. Hartyáni Gábor együttesében nem kapott helyet André Alves, aki mindössze néhány napot gyakorolt eddig a Videoton FC-Puskás Akadémia keretével, a brazil támadó így most még csak a lelátóról szemlélhette az eseményeket. A találkozó első 15 perce eseménytelenül telt, majd egyre inkább fölénybe került csapatunk. A 16. percben Baracskai lépett ki a védők közül, a kifutó kapus azonban menteni tudott, majd nem sokkal később a Videoton FC-Felcsút U19-es gárdájától próbajátékra érkezett Molnár Tibor lövését is hárította a ceglédi hálóőr. A 31. percben ismét Baracskai volt a főszereplő, ezúttal azonban nem kellett játékba avatkoznia Bácskainak, támadónk lövése elkerülte a kaput. A Restart-Ceglédi VSE az első félidőben főleg gyors kontrákból, illeteve pontrúgásokból próbálkozott, kevés sikerrel, Czirjéknek ugyanis nem kellett komoly bravúrt bemutatnia.

A második félidőben az Alves család egy képviselője mégis pályára lépett, ellenfelünknél ugyanis próbajátékon szerepel André sógora, a támadó-középpályás posztján bevethető Pablo Nikisson (képünkön balról az első ceglédi játékos). A játékrész első, kaput elkerülő próbálkozása az ő nevéhez fűződött, mint később kiderült, a ceglédieknek ez volt az utolsó lehetősége a mérkőzésen. Az 53. percben maradt ki csapatunk talán legnagyobb helyzete, egy szabadrúgás után Jankovics piszkált bele a labdába a kapu előterében, a szünetben pályára küldött Miski Zoltán azonban nagy bravúrral szögletre tenyerelte a labdát. A sarokrúgás után Molnár Tibor 12 méteres lővése zúgott el centikkel a jobb kapufa mellett, majd Elek Bence fejesét védte Miski. Az egyre nyomasztóbbá váló Vidi-fölényt Farkas Norbert és Uros Nikolics távoli bombája jelezte, Hartyáni Gábor együttese azonba hiába futballozott szemre is tetszetősen, a győzelmet jelentő gólt nem tudta megszerezni.

A mérkőzés összefoglalója:

A Videoton FC-Puskás Akadémia szombaton vívja következő felkészülési mérkőzését, Baracskaiék 11 órakor a Balmazújváros fogadják Felcsúton.

(fotó: pfla.hu)

Szerző: Németh Zoltán

További hírek