TUDÓSÍTÁS

Gól nélküli döntetlen Mezőkövesden

Csapatunk egy ponttal távozott Matyóföldről.

A Honvéd ellen szerdán pótolt találkozóval együttesünk pontszámban beérte a Ferencvárosi TC együttesét az első helyen. A hétvégi fordulóban a kiesés ellen menekülő Mezőkövesd vendégei voltunk.

Nem került keretbe Varga József, aki edzésen rúgást kapott, valamint a hosszabb ideje sérült Géresi Krisztián sem, míg Loic Nego eltiltását töltötte. A kezdőben francia hátvédünket Fiola Attila, míg Huszti Szabolcsot Marko Scsepovics helyettesítette az elmúlt két mérkőzéshez képest.

A túloldalt Hudák Dávid 10., egykori bajnokunk, Lázár Pál 5. sárga lapja miatt maradt ki a keretből.

A 3. percig kellett várni az első lehetőségre. Ekkor gyönyörű összjáték során Nikolov-Lazovics-Stefan-Marko-Pátkai volt a labda útja, de Mátét a tizenhatoson belül leütközték a védők. Három minutummal később Cseri lőhetett tisztán, 24 méterről, de célt tévesztett.

A 11. percben Cseri előbb jobbra játszott, majd a veszélyes Farkas-beadást és a tisztázást követően elé visszakerülő labdát egy tolás után ballal rálőtte, kevéssel ment fölé. A 17. percben Drazic könyökölte le Viníciust, percekkel később Hadzic lépett oda Tóth Bencének, mindkettőért sárga lapot kapott a vétkes.

A 28. percben Lazovics szabadrúgását kifejelték és Cseri szaladt végig a kontrával, melynek végén a büntetőterületünkön belül egy cselt követően ziccerben ballal lőtt, gyenge próbálkozását Kovácsik felszedte. Két minutummal később Tóth Bence úgy könyökölte le keményen Nikolovot, hogy a labdát ő birtokolta - ennek is sárga lett a "jutalma". Nem sokkal később egy Fiola ellen elkövetett szabálytalanság után Juhász kakaskodott Tóth-tal, csapatkapitányunk is megkapta figyelmeztetését, ahogy a 35. percben Cseri is, amikor Lazovicsot buktatta.

A 39. percben került sor a félidő legnagyobb ziccerére, amikor Marko Scsepovics emelt tűpontosan a védője mögé befutó Fiolához. Jobbhátvédünk mellel levette és még a pattanást megelőzően 7 méterről lőtt, kevéssel ment fölé. Mivel más említésre méltó már nem történt, 0-0-val fordulhattak a csapatok.

A második játékrészben már korán cserére került sor: Nikolovot Huszti váltotta. Az 54. percben Iszlait buktatta Fiola, sárgát kapott. Az első veszélyesebb lehetőséget a 64. percben láthattuk, amikor négy a négyben indulhatott a Mezőkövesd. Farkas lövés helyett Bognárhoz játszott, aki kiugratta volna Vadnait. Kovácsik elindult és még éppen a balhátvéd előtt ért oda. Két perccel később Drazic 30 méteres lökete zúgott el a kapu fölött.

A 68. percben Huszti 32 méteres szabadrúgása vágódott lefelé túl későn, így elment a felső léc fölött, majd Kovács István is pályára lépett, mégpedig Stefan Scsepovics helyett. A 73. percben Huszti egy bedobásnál a földhöz vágta a labdát, amiért Kassai sárgát mutatott fel neki.

A 76. minutumban Vadnai-Tóth B.-Drazic összjáték végén Viníciusszal maradt szemben a szerb támadó, ám helyzetben védőnk blokkolni tudott.

A 80. minutumban cserélt először a Mezőkövesd, Mlinar állt be Tóth B. helyére, hat perccel később pedig Cseri is lejött, Oláh Bálint kapott lehetőséget. A hajrára az első NB I-es mérkőzésén pályára lépő Elvir Hadzic nevét szólította vezetőedzőnk, Pátkai Máté hagyta el a játékteret. A háromperces hosszabbítás során még Koszta is érkezett Drazic helyett, de a csapatok mindeközben néhány ígéretes beadásnál messzebb nem jutottak.

Az állás már nem változott, csapatunk 1 pontot szerzett Mezőkövesden. Legközelebb szombaton lépünk pályára, amikor a DVSC-t fogadjuk Felcsúton.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek