TUDÓSÍTÁS

Gól nélküli döntetlen a Krasznodar ellen

Remek meccset játszottunk az orosz ötödik helyezettel, kétszer eltaláltuk a kapufát, de gól nem született.

Az orosz élvonal ötödik helyén álló FK Krasznodar ellen játszotta csapatunk a spanyolországi edzőtábor negyedik, egyben utolsó felkészülési meccsét. Vezetőedzőnk ezúttal a Kovácsik - Nego, Vinícius, Juhász, Stopira - Hadzic, Varga József, Pátkai, Suljic - Lazovics, Scsepovics tizenegynek szavazott bizalmat.

A harmadik percben rögtön egy remek Vidi-támadással kezdődött a mérkőzés. Stopira baloldali beadására Hadzic érkezett a jobb szélről, közeli fejese azonban a kapufán csattant. A 7. percben az oroszok is szép akcióval jelentkeztek - Kaleshin centerezése után Smolov erős lövése kerülte el a kaput. A 12. percben Ari választotta el Suljicsot a labdától gyanús körülmények között, de mivel a spanyol játékvezető sípja néma maradt, folytatódott az oroszok támadása, amely Gazinski lövésével és Kovácsik védésével ért véget. A 15. percben Lazovics labdájával Suljic indult meg, aki remek ütemben indította Scsepvicsot, szerb támadónk lövésénél azonban Adamov lábban nagyot védett. Scsepovics ismételhetett is, másodszor a védők blokkolták a próbálkozást. A 20. percben ismét nagyon szép Vidi-támadást jegyezhettünk fel: Lazovics keresztlabdája után Nego laposan Scsepovicshoz passzolt, majd a labda visszakerült a feladóhoz, Danko lapos lövésénél azonban résen volt a Krasznodar kapusa. Fél óra játék után némi tanácstalanság volt a pályán, mivel a krasznodari csatár, Ari a földön maradt, de a játék nem állt meg. Végül a brazil támadó folytatni tudta a játékot, Smolov pedig lövéssel fejezte be az akciót, de Kovácsik hárított. Egy perccel később Nego került földre az orosz tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt és ki tudták hozni a labdát a védők. A 37. percben Suljic és Lazovics támadta le az orosz védőket, majd a megszerzett labdával szélsőnk indult meg, beadásáról centikkel maradt le a tizenhatos közepén üresen érkező Lazovics. A félidő vége előtt egy perccel ismét Smolov került helyzetbe, de lövését Juhász blokkolni tudta, így gól nélkül ért véget az első játékrész.

A szünetben Varga József helyett Szolnoki Roland érkezett és átálltunk az 5-2-3-as felállásra. A félidő első helyzete Juhász Roland nevéhez fűződött, csapatkapitányunk Hadzic beadását fejelte kapura. Az 55. percben Wanderson lépett ki üresen a védőink között, a bal kapufa mellé tartó lövését Kovácsik hárította nagy bravúrral. A 62. percben Shiskin szabadrúgását fogta könnyedén kapusunk. A 68. percben újabb remek támadás végén Lazovics finom passza után Scsepovics került nagy helyzetbe, de lapos kísérlete elgurult a baloldali kapufa mellett. A 84. percben Suljic éles szögből leadott lövésénél védett nagyot Kritsyuk - bosnyák szélsőnk elé Szolnoki tette le szépen fejjel a labdát. Egy perccel később Lazovics szöglete után Vinícius fejelhetett üresen, de sajnos a labda elkerülte a kaput. Újabb egy perc elteltével Scsepvovics lőtt szép csel után távolról kapufát. A helyzetek és a játék alapján közelebb álltunk a győzelemhez, de végül nem esett gól a találkozón, 0-0-ra végeztünk az FK Krasznodar ellen.
 

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek