DVSC-TEVA - VIDEOTON FC 2-3 (1-2)

Fordulatos Ligakupa negyeddöntőn nyert a Vidi a DVSC otthonában

Álvarezé az első Vidi-gól a Nagyerdei Stadionban. Ivanovszki tétmeccsen első fehérvári találatát jegyezte. Feczesin pedig az MTK után a Loki ellen is győztes gólt szerzett, ezúttal a 93-dik percben!

Kondás Elemér nem árult zsákbamacskát, ugyanis a meccs előtti interjúban, melyet honlapunknak adott, elmondta, hogy míg tavaly főleg a fiataloknak adott bizonyítási lehetőséget a Ligakupában, addig idén ezt a sorozatot is nagyon komolyan veszik. Erre bizonyítékot szolgált az, hogy a mai kezdőcsapatban hét olyan labdarúgó szerepelt, akik a két együttes őszi bajnokiján is ott voltak a Loki kezdőjében (Brkovic, Bódi, Varga, Tisza, Korhut, Szakály, Jovanovic).

A régi Loki Stadionban az utolsó vidis gólt Filipe Oliveira szerezte tavaly, amikor 5-1-re nyertünk szintén a Ligakupa sorozatban. Nem kellett azonban sokat várni arra, hogy a Nagyerdei Stadiont felavassa egy Vidi-játékos, hiszen már a 8. percben megszereztük a vezetést. Történt ugyanis, hogy a 7. perc végén Balogh beadására a hosszún Tisza érkezett, akinek lövését sikerült blokkolnunk, majd egy gyors kontratámadást vezettünk, melynek végén Morozov buktatta Ivanovszkit a hazai 16-oson belül. A labda mögé Álvarez állt, aki nagyon higgadtan értékesítette a jogos büntetőt (0-1). A folytatásban kemény harcnak lehettünk tanúi, melyről az is árulkodik, hogy szűk félóra alatt négy sárgát is ki kellett osztani a játékvezetőnek. A 31. minutumban Oliveira beadásába ért bele kézzel a hazai büntetőterületen belül Morozov, újabb 11-est végezhettünk el. Az ítéletvégrehajtó ezúttal Ivanovszki volt, aki nagy erővel vágta a léc alá a labdát (0-2). Ez volt a télen igazolt támadónk első gólja a Vidiben tétmeccsen. Nem telt el hét perc, és Andó-Szabó Sándor újra a büntetőpontra mutatott. Egy kapura emelt labda egyértelműen Heffler fejéről pattant ki, a játékvezető azonban valószínűleg kezezést látott, ezért ezúttal a DVSC javára ítélt tizenegyest. Mihelic biztosan lőtt a kapunkba, és mivel a szünetig már nem született újabb találat egyik oldalon sem, 2-1-es Vidi-vezetéssel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A második játékrészben kevesebb volt a szabálytalanság, emiatt pedig folyamatosabb játék alakult ki a pályán. Az 52. percben holland játékosunkat, Lujickx-t kellett sérülés miatt lecserélni. Két perc múlva Pajac egy az egyben megverte védőjét, majd éles szögből kapura lőtt, Verpecz szépen védett. Az 55. percben Brkovic került helyzetbe egy hazai szöglet után, azonban a Loki játékosa kapu mellé lőtt, majd fél perc múlva már neki kellett blokkolnia a túloldalon Pajac lövését. Az 58. minutumban Tisza került nagy helyzetbe, végül sikerült az utolsó pillanatban szögletre mentenünk. A 64. percben Balogh ziccerénél kellett Horváthnak nagy bravúrt bemutatnia. A mérkőzés vége felé egyre nagyobb volt a nyomás hazai részről, végül a 89. percben Sidibe egyenlített (2-2). Ekkor már a legtöbben elkönyvelték, hogy döntetlennel zárul a Ligakupa negyeddöntő első mérkőzése, azonban a 93. percben Pajac harcolt ki egy büntetőt, amit a 79. percben csereként pályára lépő Feczesin értékesített (2-3), így a hétvégi MTK elleni bajnoki után ismét győztes gólt szerzett csatárunk.

A Vidi egygólos előnnyel várhatja az április 21-i, székesfehérvári visszavágót. Március 21-én, szombaton Felcsúton lépünk pályára már a bajnokságban a Puskás Akadémia FC ellen.

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek